• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

Cinsel doyumsuzluğun sebepleri neler?

Cinsel doyumsuzluğun sebepleri neler?
Bazı kişilerde doymak bilmeyen bir cinsel arzunun olduğunu, bu arzunun doyurulamadığı için tatmin de edilemediğini söyleyen Jinekolog Operatör Dr. Turgay Karakaya, aşırı seks istediğinin nedenlerini anlatıyor.

İlişkinin süresi, niteliği ya da kiminle olduğu genellikle önemsizdir. Hedef ilişki, nasıl olursa olsun çok sayıda ilişkidir. Doyum sağlanamadığı için arzu hiç bitmez. Eşler arasında genellikle büyük bir uyumsuzluk vardır. Bu durumdan muzdarip hem kadınlar hem de erkekler olabilir.

Cinsel doyumsuzluğun nedenleri nelerdir?

1-
Eşler arasındaki cinsel uyumsuzluk,

2- Eşler arsında fazlaca yaş farkı olması,

3- Klitorisin veya penisin aşırı hassas olması,

4- Hormon bozuklukları nedeniyle aşırı androjen birikimi ve bunun cinsel isteği fazlalaştırması,

5- Cinsel organların tahriş oldukça daha fazla hissedilmesi ve uyarımın devamlı hale gelmesi,

6- Tiroid bezi ve/veya böbrek üstü bezlerinin aşırı çalışması,

7- Tüberküloz hastalığı: Bu hastalık bilinmeyen nedenlerle cinsel istekte aşırı artışlara yol açmaktadır. Hastalık tedavi edilince bu durum da kendiliğinden kaybolur.

Bu durumlardan başka, bazen altta yatan herhangi bir sebep bulunamaz. Kişi kendini tatmin için sık sık mastürbasyon yapar. Bu durum o kadar sıklaşır ki çalışma hayatında bile aksamalara yol açabilir. Seks oyuncakları, erotik filimler ve fırsat bulunan her anda ilişkiye girme teşebbüsü sosyal hayatın düzenini alt üst edebilir.

Tedavi eğer altta yatan organik bir sebep bulunabilirse daha kolay yapılabilir. Eğer bir sebep bulunamazsa psikolojik yardım, fayda sağlayabilir ancak başarı oranı çok da yüksek değildir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 16536 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim