• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 16 °C

Cinsel Performans Nasıl Artar?

Cinsel Performans Nasıl Artar?
Yapılan araştırmalar 45 yaş üzerindeki erkeklerine yarısından fazlasında sertleşme sorunu bulunduğunu ortaya koyuyor..

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) cinselliği; "Fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal bileşkeleri pozitif yönde bütünleştiren, zenginleştiren ve kişiliği, iletişimi, sevgiyi geliştiren bir bütünlük" olarak tanımlıyor. Bu tanımı korumak mutlu bir cinsel hayatın varlığını sürdürmekle yakın ilişkili... Bundan 10-15 yıl öncesinde iktidarsızlık sorunu ağırlıklı olarak psikolojik nedenlere dayandırılırdı ancak bugün soruna yüzde 80 birtakım fiziksel rahatsızlıkların neden olduğu biliniyor.

HORMONLARIN ROLÜ

Empotans sorununa neden olan organik sebepler araştırıldığında karşımıza yüksek kolesterol, sigara, diyabet, hipertansiyon gibi nedenlerle oluşabilen damarsal sorunlar; testesteron, cinsel uyarıcı hormonlar ve tiroid gibi hormonsal nedenler; nörolojik ve cinsel organa ait sorunlarla böbrek karaciğer, kalp, kanser ve psikiyatrik hastalıkların neden olduğu problemler çıkmaktadır.

STRES VE YORGUNLUK DA ETKİLER

Bununla birlikte iktidarsızlık nedenleri arasında psikolojik nedenler de rol oynamakta stres, yorgunluk,depresyon,kaygı bozukluğu ve eşler arası sorunlar psikolojik unsurların önemli nedenleri olmaktadır. Yoğun iş ve yaşam koşulları karşısında mücadele eden birçok erkeğin modern yaşamın getirişi olan olumsuz koşullardan etkilendiği bir gerçektir, işte bu olumsuz koşullarla mücadelede sorunun bir hekimle paylaşılması psikolojik olarak rahatlama getirecektir.

Testesteron seviyesi önemli

Kilo arttıkça iktidarsızlık da artıyor. Özellikle yeni evli çiftlerin bir süre sonra kilo aldığını siz de fark etmişsinizdir. Önceleri göze oldukça sevimli gelebilir ama yıllar ilerledikçe artan kilolar kalıcı olmaya başladıkça sadece sağlık değil cinsel performansta yara almaya başlıyor. Şişman erkeklerde görülen testesteron seviyelerindeki düşüş ve damar sertliği sertleşme sorununu beraberinde getirmektedir.

İç organ yağlarının tespit edilmesi gerekir

Focus şok dalga akupunktur tedavisinin çok yönlü işleyişinde öncelikli hedeflerden biri de aşırı kiloların vücuttan atılmasıdır. Bu sorun karın bel göbek çevresi yağları olan kişilerde gözle görülür bir hadisedir. Ancak bunun yanında gizli obezite sorunu ile karşı karşıya olan kişiler olayın çok da farkına varamamaktadır. O nedenle gerek iktidarsızlık sorunu yaşayan gerekse cinsel performansında düşüş yaşayan kişilerin karın bel çevresi iç organ yağlarının da tespit edilmesi gerekir.

UNUTMAYIN! Alkol cinsel sağlığı bozar. İşlev bozukluğuna neden olur ve isteksizlik yapar. Cinsel hormonlarda azalma meydana getirir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5227 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim