• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Çirkinlik bazen iyidir

Çirkinlik bazen iyidir
Bodur bacakların da faydası var, kalın parmakların da...

Büyük bir burun, kepçe kulaklar, geniş bir kalça... Dert ettiğiniz bir fiziksel özelliğinizin aslında sağlığınız için 'fayda' anlamına geldiğini öğrenmek ne kadar teselli edici olur?

Radikal gazetesinin haberine göre; Oxford ve Southampton üniversitelerinde yürütülen araştırmaya bir göz atmakta fayda var.

Büyük kalça:

Araştırmalara göre büyük kalça kötü kolesterolü ortadan kaldırıp, damar sertleşmelerine karşı koruyucu olan iyi kolestrolü yükseltiyor. Oxford Üniversitesi'nin çalışmalarına göre büyük kalça diyabet riskini de ortadan kaldırıyor. Kalçadaki yağlar ayrıca tampon görevi de yapıp yağ asitlerini temizliyor. Dr. Konstantinos Manolopoulos “Yağın nerede toplandığı önemli. Kalçadaki ve bacaklardaki yağlar iyi ama karın çevresindekiler kötüdür” diyor.

Küçük memeler:

Büyük memeler sırttaki kıvrımları değiştirerek ağrıya neden olabiliyor. Öte yandan küçük memeler daha duyarlı. Viyana Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmaya göre büyük memeler, küçük memelerden yüzde 24 daha az duyarlı. Meme ucundan duyarlılığı ileten sinirler küçük memelerde daha gergin oluyor.

Büyük kulaklar:

Büyük kulaklar yaşlanmayla beraber oluşan duyma kaybını önleyebilir. Dr Ralph Home, "Kulağımızın dış kısmı, sesleri belli bir yere toplama konusunda önemli rol oynuyor. İnsanların daha iyi duymak için ellerini kulağının arkasına koyduğunu görürsünüz. Kulak daha büyük olduğunda kulak kanalınıza daha fazla ses akışı olduğu doğru" diye açıklıyor.

Kalın parmaklar:

Güzel görünmeseler de bir Hobbit'in parmaklarına sahipseniz kendinizi şanslı saymalısınız. Bilim insanlarına göre kısa parmaklar insanların daha iyi koşmalarına yardım ediyor. Uzun parmaklarsa işlev görmek için daha fazla enerji gerektiriyor. Wale Üniversitesi'nden Dr Ian Bezodisan, "Biyomekanik açısından, bir kemik ya da parça daha uzunsa hareket etmek için daha fazla güce ihtiyaç duyar" diyor. Uzun parmaklılar daha esnek kirişlere sahip olmalarından dolayı daha çok yaralanmaya da maruz kalıyor.

Bodur bacaklar:

Chicago Üniversitesi ile New York'taki Uluslararası Uzun Ömür Çalışmaları Merkezi'nin araştırmaları kısa bacakların daha kalın kemikli olduğunu, bunun sağlıklı yaşlılık için önemli olduğunu gösteriyor. Aberdeen Üniversitesi'nden ostropoz uzmanı Prof. David Reid, "İnsanlardaki osteoporoz veya ileri yaşlardaki kemik kırılmaları kemik sayısıyla ilgilidir. Bazı kırılma çeşitleri için, daha büyük kemiklere sahip olmak avantaj" diyor.

Büyük burun:

Büyük burunlar vücudun enfeksiyon kapmasına neden olan toz parçacıklarını ve bakterileri solumamızı engelliyor. Araştırmacılar büyük burunların pislikleri içine yüzde 7 daha az çektiğini gösteriyor. Büyük burunlar aynı zamanda saman nezlesinin etkilerini de azaltıyor.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3481 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim