• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Çocuk Özlemi Çeken Aileler Tüm Doktorlara Tek Bir Poliklinikten Ulaşabilecek

Çocuk Özlemi Çeken Aileler Tüm Doktorlara Tek Bir Poliklinikten Ulaşabilecek
Çocuk sahibi olmak isteyen ancak maliyet veya yoran tedavi süreci nedeniyle tedaviyi yarıda bırakan aileler için tüm hizmetleri bir arada...

Çocuk sahibi olmak isteyen ancak maliyet veya yoran tedavi süreci nedeniyle tedaviyi yarıda bırakan aileler için tüm hizmetleri bir arada bulunduran İnfertilite Polikliniği Denizli Özel Tekden Hastanesi'nde yeni hizmete başladı.

Denizli Özel Tekden Hastanesi İnfertilite Polikliniği'nde hizmete başladı. Çocuk sahibi olmak isteye bireylere tüp bebek öncesi kadın doğum uzmanı, diyetisyen, psikolog, ürolog gibi tüm branşları içerisinde barındıran İnfertilite Polikliniği ile hizmet veriyor.

Her yüz kişiden 15'inde kısırlık görüldüğünü ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğun Uzmanı Op. Dr. Murat Gökhan Kınaş, bu hastaların çok az bir kısmının tedaviye ulaşabildiğini söyledi. Bebek sahibi olmak isteyip ancak maliyetler nedeniyle büyük bir kısmının tedaviye ulaşamadığını ifade eden Op. Dr. Kınaş, "Bizim buradaki amacımız bu tedaviye ulaşamayan o büyük kısma bir şekilde ulaşarak tedavi almalarını sağlamak. Hastaların tedavi olabilmeleri için maliyetleri oldukça düşürdük. İkinci kısmı ise multidisipliner yaklaşım. Tedavi sırasında sürekli doktor gezerek yorulan kısım tedaviyi bırakıyorlar. Burada öyle bir şey yok. Bu hatalarımızın tedavi alarak çocuk sahibi olmalarını sağlamak temel amacımız. Bir tüp bebek merkezi değil. Tüp bebek öncesi tedavi ve tanı merkezi olacak. Multidisipliner yaklaşımın olduğu bir merkez bulunmamakta. Burada hastaların bir yerde tedavi olması, poliklinikleri dolaşmasını istemiyoruz" dedi.

"Multidisipliner bir yaklaşım olmasını istedik"

Dünya çapında kadınların yüzde 15'inin gebelik istemi ile polikliniklere başvurduğunu ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ömer Demirtaş ise, "Gebelikte bazen kilo sıkıntı olabiliyor, bazen psikolojik sebepler olabiliyor. Sadece kadın doğum değil, farklı parametrelerinde içerisinde bulunduğu multidisipliner bir yaklaşım olmasını istedik. İçerisinde ürolog, diyetisyen, psikolog, kadın doğum uzmanı ve dahiliye uzmanımız var. Kolektif bir iş çıkarmak istiyoruz ve tüm Denizli'ye talibiz. Biz burada hastanın tüm doktorları bir arada bulabileceği bir ortam hazırlamaya çalışıyoruz. Hasta çok fazla yorulmadan tüm hizmetlere aynı anda ulaşabilme imkanını oluşturmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 624 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim