• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

Çocuklara Grip Aşısı Uyarısı !

Çocuklara Grip Aşısı Uyarısı !
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhi Günel, çocuklarda grip aşısının pandemi koşulları nedeniyle daha da önem kazandığını söyledi. Dr. Günel, eylül ayı sonuna doğru çocuk grip aşılarının yaptırabileceğini söyledi.

 

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ruhi Günel, çocuklarda grip aşısının pandemi koşulları nedeniyle daha da önem kazandığını söyledi. Dr. Günel, eylül ayı sonuna doğru çocuk grip aşılarının yaptırabileceğini söyledi.

Kış sezonuna girilmesi ile çocuklarda grip vakalarında artışın beklendiği bir döneme girildiğini ifade etti. İzmir Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde görevli Dr. Ruhi Günel, “Geçen sene pandemi nedeni ve evde kalmanın etkisi ile grip vakaları dünyada yüzde 90 oranında azalmıştı. Bu sene okulların açılması, toplu yaşam alanlarının açılmasıyla grip oranlarının artmasını bekliyoruz. Bu nedenle de özellikle kronik hastalığı olan, ve bağışıklık sistemi zayıf olan çocukların grip aşışı yaptırmalarında fayda var” dedi. Öte yandan Covid salgını nedeni ile de grip aşısının yapılmasında fayda vardır dedi.

Grip aşısı ne zaman yapılmalı

Dr. Ruhi Günel, grip aşısının Eylül ayı sonu itibari yapılabileceğini belirtti. Grip aşısı 6 ay üzerinde herkese yapılabilir. 6-36 ay arasında yarım doz, 36 aydan büyüklere tam doz uygulanır. Ayrıca 8 yaş altında ve ilk kez aşı yapılacaksa 1 ay ara ile 2 doz yapılması gerekirken, 8 yaş üzerindeki herkese tek doz yapılmasının yeterli koruma sağlayacağını belirtti.

Kronik hastalığı olan kişilerde covid çok daha ağır seyrediyor. Bu yüzden alacağımız tedbirlerle kişiye yüklenen hastalıkları olabildiğince azaltmaya çalışmalıyız. Grip aşısı da bu anlamda çok önemli” diye konuştu.

Okul Çağındaki Kronik Hastalığı Olan Çocuklara Grip Aşısı Yaptırmalı

6 aydan büyük herkese grip aşısı yapılabilebileceğini ifade eden Dr. Günel, “Özellikle okul çağında olan çocuklar risk altında ise, kronik hastalığı varsa, çevresinden covid virüsü kapma olasılığı yüksek ise bu gruba grip aşısı yapılmasının faydası var” dedi. Salgın hastalıklar nedeni ile hassas bir dönemden geçtiğimizi ifade eden Dr. Günel, kış dönemi hastalıkları ile covid hastalığının belirtileri karıştırılabileceğine dikkat çekti. Bu nedenle de çocuklardaki ateş öksürük burun akıntısı karın ağrısı eklem kas ağrıları durumunda mutlak surette bir çocuk hekimine görünmekte fayda var. Yüksek olasılıkla aileye grip ya da üşüttüğünü söyleyeceğiz ama yapılan muayenede çocuğun covid olmadığını mutlaka kanıtlamamız lazım. Özellikle okula giden çocuklar için söylüyorum, ateş olduğu takdirde çocuğun izole edilmesi ve hekime refere edilmesi gerekir” şeklinde konuştu.

Grip aşısı kimlere yapılmamalı

Dr Günel, özellikle 6 aydan küçük bebeklere, gebeliğin ilk 3 ayındakilere ve yumurta alerjisi olanlara grip aşısı yapılmaması gerektiğinin altını çizdi. 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim