• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 17 °C

"Çocuklarda kalp ağrısına dikkat"

"Çocuklarda kalp ağrısına dikkat"
Dr. A.Kadir Kırkgöz, göğüs ağrısının, kalp hastalığının habercisi olabileceğini ve tanı konulmadığında ilerleyen dönemde ani ölümlere yol açabileceğini söyleyerek çocuklarda kalp hastalıkları ile ilgili bilgi verdi.
Özel BSK Eskişehir Anadolu Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. A.Kadir Kırkgöz, çocuklarda sık sık tekrarlayan, göğüste yanma, batma ve sıkışma gibi şikayetlere neden olan göğüs ağrısının, kalp hastalığının habercisi olabileceğini ve tanı konulmadığında ilerleyen dönemde ani ölümlere yol açabileceğini söyleyerek çocuklarda kalp hastalıkları ile ilgili bilgi verdi.
 
Dr. Kırkgöz, “Çocuğu sık sık uykudan uyandıran, oyun oynarken oyunu bırakmasına neden olan, günlük aktivitesini kısıtlayan ağrı, yanma, batma, sıkışma hissi, nefes darlığı ve ateş bulguları halinde kalp hastalığından şüphelenilmeli; hem çocuk hem de çocuk kalp doktoruna başvurulmalı.” dedi.
 
Bu tür şikâyetlerin göz ardı edilmemesi gerektiğini özellikle vurgulayan Dr. Kırkgöz, bebeklerde de sorunları dile getiremedikleri için,  uyku düzenlerinin bozulması, 5-10 dakikada bitirilen bir biberon gıdanın 15-20 dakikada tüketilmesi; terleme, hızlı nefes alıp verme, nefes alırken burun kanatlarının açılıp kapanması gibi bulgularda da bebeklerde doğumsal kalp hastalıklarından şüphelenilmesi gerektiğini söyleyerek, “doğumsal kalp hastalıklarında en sık, kalpte delik tespit edildiği kaydedilmiştir.” diye ekledi.
 
“Kalpteki deliklerin, kimi zaman 2 yaşına kadar kapanabildiğine kimi zaman da yaşamı tehdit ettiğine şahit olunmuştur. Geç kalınması halinde çocuk, ameliyat olma şansını da kaybedebilir. Ayrıca spor öncesi çocukların, doktor kontrolünden geçmeleri şarttır.”
 
Yukarıda bahsi geçen bulgu ve şikayetlerden herhangi birinin bulunması durumunda mutlaka bir çocuk doktoruna ve çocuk kalp doktoruna başvurulması önerilmektedir.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 16952 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim