• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

Çok öten horozu BİMER'e şikayet ettiler

Çok öten horozu BİMER'e şikayet ettiler
Karaman'da bir kişi, komşularının horozu çok öttüğü için rahatsız olduğunu ileri sürerek Başbakanlık İletişim Merkezi'ne şikayette bulundu.

KARAMAN - Mehmet ÇETİN

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Yeşilada Mahallesi'nde isminin açıklanmasını istemeyen bir kadın, evinin bahçesinde satın aldığı civcivleri büyütmeye başladı.

Bir süre sonra civcivlerin içinde büyüyen bir horoz, çok öttüğü gerekçesiyle kadının komşusunun şikayetine neden oldu. Gece çalışan ve sabaha karşı işten gelen komşu, horoz çok öttüğü için sabah uyuyamadığını söyleyerek kadını uyardı.

Horozun ötmesinden rahatsız olan kişi, sonuç alamayınca horozu ve sahibini Belediye ile Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikayet etti. Şikayeti değerlendiren yetkililer, durumu Karaman Belediyesine iletti.

Harekete geçen Zabıta Müdürlüğü ekipleri, önce 27 Haziran tarihinde "Evinin bahçesinde tavuk, horoz ve köpek beslediği ve çevreyi rahatsız ettiği" iddiası ile tutanak tuttu. Şikayetler devam edince 14 Temmuz günü "yapılan kontrolde uyarı ve ikazlara rağmen horoz ve tavukları kaldırmadığı" gerekçesiyle zabıta, tekrar tutanak tutup evrakı Belediye Encümenine sevk etti.

Bu sırada olaydan haberdar olan Karaman Belediyesi Meclis ve Encümen üyesi Beytullah Karakaş, horozu satın alarak iki komşu arasındaki sorunun giderilmesini sağladı. Horozu satın alarak köyüne götüren Beytullah Karakaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Belediye de horozun sahibi ve şikayet eden kişi ile yüz yüze görüştüğünü söyledi.

Her iki tarafa hak verdiğini ifade eden Karakaş, "Biri 'bahçeli evimde 2 horoz besleme hakkım yok mu?' diyor. Öbür tarafta hasta var, yaşlı var. Adam sabah işten gelmiş uyuyacak, uyuyamıyor. Biz de şaşırdık" dedi.

"Elimle büyüttüğüm horozu kesemem"

Karakaş, olayın kavga derecesine gelmesi üzerine Encümen'de bu konuyu konuştuklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Horozun oradan uzaklaştırılması ve sahibine Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesilmesi lazım. Son çare olarak horozun sahibi kadın ile son kez konuştum. Kendisine horozu bir yakınına vermesi veya kesmesi gerektiğini söyledim. Eliyle besleyip büyüttüğü horozu kesemeyeceğini söyledi. Ben de horozu bana satmasını söyledim. İlk önce kabul etmedi. Köyde kayınpederimin tavukları olduğunu, böyle cins horozlara meraklı olduğunu, bu horozu köye götürebileceğimi söyleyince ikna oldu. Kabul etmek istemese de zorla 100 lira verip horozu satın aldım. Hem komşular kavga etmemiş hem de sorun çözülmüş oldu."

Saatte 610 kere öttüğünü ileri sürerek şikayetçi olmuş

Karaman Belediyesinde görevli zabıta memuru Murtaza Demiralay ise horozun BİMER'e kadar şikayet edildiğini bildirdi.

Şikayetçinin saat 05.00 ile 06.00 arasında 610 kere öttüğünü iddia ettiğini anlatan Demiralay, "Zabıta olarak gidip bir kaç kez tutanak tuttuk. Bu sorun nasıl çözülür bilemiyorduk. Beytullah bey de horozun sahibini ikna ederek horozu satın aldı. Sorun da çözülmüş oldu" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3949 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim