• BIST 11470.64
  • Altın 6534.16
  • Dolar 50.1516
  • Euro 56.0049
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 14 °C

COP31 İçin Antalya'da Kapsamlı Sağlık Önlemi: 5 Tam Donanımlı Revir ve Mobil Ambulanslar Görev Başında

COP31 İçin Antalya'da Kapsamlı Sağlık Önlemi: 5 Tam Donanımlı Revir ve Mobil Ambulanslar Görev Başında
Antalya'da düzenlenecek COP31 organizasyonu süresince katılımcılara kesintisiz sağlık hizmeti sunmak amacıyla 1,1 milyon metrekarelik alanda 5 revir, mobil ambulanslar ve 40 sağlık personeli görevlendirildi.

1,1 Milyon Metrekarelik Alanda 24 Saat Kesintisiz Sağlık Hizmeti

Antalya'da gerçekleştirilecek COP31 organizasyonu kapsamında katılımcıların sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere geniş kapsamlı tedbirler hayata geçirildi. Liderler Zirvesi'nin yer alacağı mavi alanda 3 ve yan etkinliklerin yapılacağı yeşil alanda 2 olmak üzere toplam 5 tam donanımlı revir kuruldu. Antalya Şehir Hastanesi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kepez Devlet Hastanesi koordinasyonunda görev yapacak 40 sağlık personeli arasında acil tıp ve ortopedi uzmanları ile pratisyen hekimler yer alıyor. Revirlerde ultrasonografi, röntgen ve EKG gibi kritik tetkikler 24 saat kesintisiz sunulurken, her revirin önünde acil nakil için tam donanımlı birer ambulans hazır bekletiliyor. Trafiğe kapalı alanda hızlı müdahale amacıyla 5 golf aracı (buggy) sedye ve tepe lambası eklenerek mobil ambulansa dönüştürüldü.

3 Komuta Merkezi Kuruldu, Çevre İllerden 100 Ambulans Destek Sağlayacak

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, organizasyonun sağlık koordinasyonu için ikisi etkinlik alanında, biri Aksu Devlet Hastanesinde olmak üzere 3 komuta merkezi kurulduğunu belirtti. COP31 alanı çevresinde 10, otopark bölgesinde ise 2 yedek ambulansın görev yapacağını açıklayan Özkan, alan dışındaki süreçler için çevre illerden temin edilen 100 ambulansın sahada olacağını kaydetti. Aksu Devlet Hastanesinin acil servis hizmeti vereceğini, 1500 yataklı Antalya Şehir Hastanesinin ise ileri düzey sağlık hizmetiyle süreci sırtlayacağını vurgulayan Özkan, kentin genel sağlık akışı aksatılmadan dev zirveye eksiksiz hazırlandıklarını ifade etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 164 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim