• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

Çorum'da şehit yakını ve gazilere öncelikli sağlık hizmeti sunuluyor

Çorum'da şehit yakını ve gazilere öncelikli sağlık hizmeti sunuluyor
Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan "Şehit Yakınları ve Gazi Destek Birimi" ile Çorum ve çevresindeki illerde yaşayan şehit yakını ve gazilere öncelikli sağlık hizmeti veriliyor.

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan "Şehit Yakınları ve Gazi Destek Birimi"nde, şehit yakınları ve gazilerin sağlık hizmetlerinden kısa sürede yararlanması sağlanıyor.

Çorum Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yöneticilerinin talebi doğrultusunda hastanenin birinci katına "Şehit Yakınları ve Gazi Destek Birimi" kuruldu.

Birim görevlileri, başvuran şehit yakını ve gazileri talep ettikleri sağlık hizmetini en kısa sürede alabilmesi için yönlendiriyor. Hareket sorunu yaşayan hastalar ise görevlilerin kullandığı elektrikli araçlarla ilgili polikliniklere götürülüyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Sinan Zehir, AA muhabirine, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin içinde bulunduğu haftada bu birimin hizmete girdiğini söyledi.

- Şehit yakınları ve gazilerin verileri hastane bilgi sistemine eklendi

Kentteki bütün şehit aileleri ile gazilere hizmet vereceklerini belirten Zehir, "Şehit aileleri ve gazilerimiz için destek birimini oluşturmanın yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden alınan veriler, hastanemizin bilgi yönetim sistemine tanımlanmıştır. Bu sayede hastanemizin tüm alanlarında iş ve işleyişi kolaylaştırıcı, hizmete erişimi artıran uygulamalar hayata geçirilmiştir." dedi.

Şehit aileleri ile gazilere minnet borcunun hiçbir zaman bitmeyeceğini dile getiren Zehir, "Devletimiz şehit yakınları ve gazilerimize çok önemli imkanlar sağlamıştır. Şehit yakınları, kahramanlarımızın bize emanetidir. Emanete gözümüz gibi bakmak boynumuzun borcudur. Şehit aileleri ve gazilerimiz için yapılan uygulama ne kadar iyi olursa olsun, yetersiz kalmaya mahkumdur. Bu nedenle onların isteklerini yerine getirmek bizim için bir borç olmaktan öte, şereftir." diye konuştu.

Çorum ve çevre illere nitelikli sağlık hizmeti sunan, birçok ilki gerçekleştiren bir hastane olduklarına dikkati çeken Zehir şunları kaydetti:

"Sağlık hizmeti sunulan tüm hastalar ve yakınları değerlidir. Dünya tıbbının gerektirdiği her türlü tedaviye erişimde eşit haklara sahiptirler. Bu topraklar üzerinde özgürce yürüyebiliyor, nefes alabiliyor ve yaşayabiliyorsak bunun şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Onlara olan borcumuz, özgürlüğümüzün nişanesidir. Malazgirt'ten Çanakkale'ye, Büyük Taarruz'dan 15 Temmuz'a kadar kahramanlık destanları bu toprakların her zerresine yazılmıştır."

Çorum Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Galip Deniz de Vali Mustafa Çiftçi'den talep ettikleri hizmetin kısa süre önce verilmeye başlandığını aktardı.

Şehit ailesi ve gazilerin hastaneye geldiklerinde bu birime uğramalarını isteyen Deniz, "Amacımız, şehit aileleri ve gazilerimizin hastaneye geldiğinde işlemlerini kolayca halledebilmelerini sağlamak. Bu hizmet için sayın Valimize, İl Sağlık Müdürlüğümüze ve hassasiyet gösteren başhekimimize teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Muayene olmaya gelen Ahmet Karabıyık ise hizmetten memnun olduğunu dile getirerek "Gazilerimiz, şehitlerimiz, şehit yakınlarımızın hepsi canımız ciğerimiz. Biz bu vatana şehitlerimizin, gazilerimizin sayesinde sahip olduk. Onların canı gitti ama bize bir vatan kaldı. Onlara minnettarız. Şehitlerin yakınları ve gazilerimize verilen öncelikli hizmetten ötürü teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1546 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim