• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Cumhuriyet dönemi sağlıkçı kıyafetlerini giyen sağlık çalışanları, Ankara'da yürüyüş düzenledi

Cumhuriyet dönemi sağlıkçı kıyafetlerini giyen sağlık çalışanları, Ankara'da yürüyüş düzenledi
Ankara'da Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Kurtuluş Savaşı'ndan günümüze sağlıkçı kıyafetlerinin simgelendiği "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi.

Beypazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet dönemi kıyafetlerini giyerek metroya binen ve Ulus Metrosu çıkışından Birinci Meclis'e yürüyen sağlık çalışanları ve modeller, Ankaralılardan ilgi gördü.

Söğütözü'nden Ulus'a kadar metroya binen ve Ulus Metrosu'ndan Birinci Meclis'e yürüyen Özel 100. Yıl Hastanesinin çalışanları, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin hazırladığı Cumhuriyet döneminin sağlıkçı kıyafetlerini giydi. Sağlık çalışanlarına eşlik eden modeller de Cumhuriyet dönemi kıyafetleriyle sağlıkçılara katıldı.

Ellerindeki Cumhuriyet dönemine ait gazeteleri de taşıyan modeller ve sağlık çalışanları, Ankaralıların ilgisiyle karşılaştı.

Birinci Meclis'in önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Özel 100. Yıl Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Erden Kılıç, Anadolu'da kurulan son Türk devletinin bir asrı geride bıraktığını belirterek, "Yüce milletimizin bağımsızlık sembolü, bir asra ulaşan varlığıyla Cumhuriyetimiz yaşıyor." dedi.

Özel 100. Yıl Hastanesi hekimleri ve çalışanları olarak, Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksekokulu Moda Tasarımı Programının hazırladığı "Kurtuluş Savaşı'ndan Günümüze" sağlıkçı kıyafetlerini giyerek sembolik bir "Cumhuriyet Yürüyüşü" yaptıklarını söyleyen Kılıç, şunları kaydetti:

"Şimdi Birinci Meclis'imizin önündeyiz. Kendimizi, maddi ve manevi anlamlarıyla Ulu Önder'imizin, kalbinin en derin yerinde millet sevgisi bulunan Mustafa Kemal Atatürk'ün ve milli mücadele kahramanlarının, milletimize hizmet eden meslektaşlarımızın manevi huzurunda hissediyoruz. Cumhuriyet fikrinin mimarı Mustafa Kemal Atatürk'ü ve milli mücadelenin tüm kahramanlarını saygıyla anıyor; milletimize ve devletimize hizmet eden tüm devlet büyüklerimize gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz."

Beypazarı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Harun Bayraktar da Cumhuriyet'in alın teri ve emekle kazanılmış emanet olduğunu ifade ederek, "Biz de bu emanete sahip çıkmak, gelecek nesillere aktarmak için böyle bir etkinlik düzenledik. Hocalarımız ile öğrencilerimizin hazırladığı elbise, takı ve ayakkabılarımızla, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel defilede Cumhuriyet kadınlarımıza, kültürümüze ithafen bu etkinliği düzenledik." diye konuştu.

Hemşire Sultan Özel, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde böyle bir farkındalık oluşturmak istediklerini, metroda, yolda bütün herkesin kendilerini gördüğünü ve bu durumdan çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 674 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim