• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Deniz tutkunu başhekim sürat teknesi kurbanı

Deniz tutkunu başhekim sürat teknesi kurbanı
Rumelifeneri’nde zıpkınla dalış yapan Özel Gazi Hastanesi Başhekimi 44 yaşındaki Genel Cerrah Cem Çakar’a, bölgede gezen bir sürat teknesi çarptı. Sol bacağı ve göğsü parçalanan Cem Çakar, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Sürat teknesini kullanan

Rumelifeneri’nde zıpkınla dalış yapan Özel Gazi Hastanesi Başhekimi 44 yaşındaki Genel Cerrah Cem Çakar’a, bölgede gezen bir sürat teknesi çarptı. Sol bacağı ve göğsü parçalanan Cem Çakar, hastaneye kaldırılırken yaşamını yitirdi. Sürat teknesini kullanan Faruk Akdemir yakalandı.

İKİ çocuk babası Cem Çakar, önceki gün iki arkadaşı ve birinin çocuğuyla yüzmek ve balık tutmak için 6 aylık kızı Alya’nın adını taşıyan teknesiyle Rumelifeneri’ne gitti. Roke Burnu’nda, kıyıdan 20-30 metre açıkta, saat 19.00’da dalgıç kıyafeti, şnorkel-gözlükle dalan Cem Çakar’a bir arkadaşı da eşlik etti. Teknede kalan arkadaşı Tamer ve oğlu Ege, bir süre sonra yemek almak için karaya çıktılar. Tekneyle dalış yerine dönen arkadaşı Tamer, bölgeden hızla uzaklaşan bir sürat teknesi gördü. Yanlarından geçen teknedekileri "Buradan geçmeyin, dalış yapıyorlar" diye uyaran Tamer, dalış yerine döndüklerinde Cem Çakar’ı suyun üzerinde kanlar içinde, baygın halde buldu. Dalış kıyafetlerinin su üzerinde tuttuğu Cem Çakar’ın yaralı olduğunu fark eden arkadaşı, sudaki diğer arkadaşını da alarak kıyıya hareket etti. Çağrılan ambulansla Sarıyer İsmail Akgün Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürülmek istenen Cem Çakar, yolda yaşamını yitirdi.

Olay yerinden uzaklaşan tekne ihbar üzerine Sahil Güvenlik botu tarafından yakalandı. Tekneyi kullanan 48 yaşındaki Faruk Zafer Akdemir ile yanındaki üç kişinin ifadesi alındı. Zanlılar kazayı kendilerinin yapmadığını, kimseye çarpmadıklarını söylediler. İçinde bira şişeleri bulunan teknenin pervanesi de kriminal inceleme için Adli Tıp /_np/9047/5859047.jpgKurumu’na gönderildi.

Tutuksuz yargılanacak

Sarıyer Adliyesi’ne sevk edilen Akdemir, savcılıkta ve çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nde suçlamaları reddetti. Akdemir şunları söyledi: "Kaptanlığını yaptığım 5,5 metre boyundaki Hayat isimli tekneyle, Karadeniz’e doğru yola çıktık. Denizin dalgalı olduğunu görünce Garipçe’de bir koya girdik. Arkadaşlarım yüzmek için denize girdiler, ben sahile çıktım. Herhangi bir canlıya ve cisme çarpmadım. Dalış yapan kimse görmedim. Teknemiz küçük bir tekne. Çarpsaydım teknenin alabora olması da mümkündür. Pervanesinin yapısından dolayı bir cisme çarptığında zarar görmesi gerekir." Akdemir, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Deniz tutkunuydu

Denizi ve dalmayı çok seven Op. Dr. Çakar, sık sık denize açılırdı. İlk evliliğinden 14 yaşında Batuhan adlı oğlu ve ikinci evliliğinden Alya adlı 6 aylık kızı olan Op. Dr. Cem Çakar, dün Sarıyer Merkez Camii’nde ikindide kılınan cenaze namazının ardından Garipçe Köyü’ndeki aile mezarlığına defnedildi. Çakar’ın kardeşi Süleyman Çakar, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığını belirterek, "Ağabeyim sürekli oraya dalışa giderdi. Biz de ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz. Tekne ile çarpıp kaçmışlar. O teknenin bu süratle, o kadar yakında ne işi var. Suçluların cezasını çekmesini istiyoruz" dedi.

Bu haber toplam 1559 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim