• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 23 °C

Dentistanbul 15 milyon dolarla yeniden doğdu

Dentistanbul 15 milyon dolarla yeniden doğdu
Geçen yıl Amerikalı Global Environment Fund'a (GEF) satılan Dentistanbul bir yıllık yenilenme sürecinden sonra atağa hazırlanıyor. 15 milyon dolara yenilenen hastane ve organizasyon yapısıyla Dentistanbul'un hedefi Türkiye çapında 15 hastaneye ulaşmak.

Geçen yıl Amerikalı Global Environment Fund'a (GEF) satılan Dentistanbul bir yıllık yenilenme sürecinden sonra atağa hazırlanıyor. 15 milyon dolara yenilenen hastane ve organizasyon yapısıyla Dentistanbul'un hedefi Türkiye çapında 15 hastaneye ulaşmak.

Bunun için 50 milyon dolar yatırım yapmayı planladıklarını anlatan Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, "Satın alımdan sonra büyümeye dönük bir strateji izlemek üzere harekete geçtik. İlk hedefimiz rehabilitasyondu. Hastane binası tamamen yenilendi. Kurumsal bir yapıya girmek adına da çalışmalar yürüyor. 2007 sonunda tıbbi ekip yenilendi. Dentistanbul'u diş hekimlerinin bir çatı altında toplanmış muayenehanesinden disiplinler arası ilişkinin olduğu bir hastane modeline taşıdık" diyor.

Kiymir, hedeflerinin şu anda 1 milyon YTL olan aylık ciroyu ikiye katlamak olduğunu açıkladı. İlk yıl için belirledikleri bu hedeflerin mütevazi oludğunu anlatan Kiymir, "Bundan sonra daha agresif büyüyeceğiz" açıklamasını yapıyor.
 
Stratejimiz büyümeye dönük
Gelişmekte olan ülkelerde çevre, sağlık ve enerji alanlarında yatırım yapan GEF, uzun süredir pazarı araştırdığı Türkiye'ye 2007 yılında sağlıkla girdi. GEF'in kendine seçtiği marka ise branş hastaneciliğinde öncülük yapan Türkiye'nin ilk ve tek diş hastanesi Dentistanbul oldu. Girişimci diş hekimlerinin kurduğu Dentistanbul'un sektördeki büyük bir açığı doldurduğunu gören GEF de harekete geçerek sağlık sektöründeki ilk büyük yabancı yatırımcı oldu.
Satın alımdan sonraki bir yıl sessizliğini koruyan Dentistanbul, şimdi geçirdiği değişim süreci ve yatırım atağıyla tekrar ses getirmeye hazırlanıyor. Dentistanbul'u hastane ruhsatı almış poliklinik olmaktan gerçek bir hastane yapısına taşıdıklarını söyleyen Kiymir, "1 yılda 15 milyon dolar yatırım yaptık ama bu yapmak istediklerimizin küçük bir kısmı" diyor.
Kiymir toplamda yapılacak 50 milyon dolarlık yatırım planını ise şöyle aktarıyor: "5 yıl içinde 10-15 lokasyonda hastaneler ve poliklinikler açacağız. İstanbul dışında Bursa, Eskişehir, Adana, Antep, Antalya, Samsun, Ankara ve İzmir'de araştırmalarımız devam ediyor. 2009 içinde öncelikle İzmir, Antalya ve Bursa'yı hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bunun devamını da sağlıklı bir şekilde getirip Türkiye'de ağız ve diş sağlığı sunan en büyük zincir olacağız." İstanbul Bakırköy'de arayışlarının devam ettiğini belirten Kiymir, son aşamaya gelmelerine rağmen 15 Şubat'ta çıkan yeni hastane ruhsat yönetmeliğinin getirdiği koşullar karşısında projeyi eylüle kadar beklemeye aldıklarını ifade ediyor.
 
Diş kliniklerini işletecek
Dentistanbul son olarak Medical Park'ın Göztepe'de açtığı diş hastanesinin işletmesini üstlendi. Kiymir Medical Park ile başladıkları bu stratejik işbirliğine fırsat doğdukça devam edeceklerini söylüyor ve ekliyor: "Medical Park'la başladığımız işin devamını getirme niyetimiz var. Ama bu bizim potansiyel görmemiz Medical Park'ın da outsource imkanına bağlı. Paket olarak yapılmış bir anlaşma yok. Ancak büyüme planımız kendi hastanelerimizin yanında mevcut hastanelerin diş bölümlerini işletmek üzerine kurulu. Diğer hastane gruplarıyla da bu alandaki fırsatları değerlendireceğiz."
Dentistanbul'un önceki döneminde öne çıkan yabancı hasta portföyü de yeni dönem hedeflerinin başında geliyor. "Hem yurtiçi hem yurtdışı pazarlama politikalarımızı tekrardan tesis ediyoruz. Geçen yazdan beri yabancı hasta trafiğimiz devam ediyor. Ancak bunlar yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız. Bundan sonra bu işe daha çok yoğunlaşacağız" diyen Kiymir, Antalya gibi lokasyonlarda sağlık turizmi organizasyonuna ağırlık vereceklerini dile getiriyor.
Kiymir sağlık turizmi planlarını şöyle aktarıyor: "Bunları geliştirdikten sonra yurtdışında kurumsal anlaşmalarla pekiştireceğiz. Geçen ay itibariyle sağlık turizmi çalışmalarımızı hızlandırdık. Yurtdışındaki bazı kliniklerle beraberliğe ihtiyaç var. Hastaların buraya gelmeden önce ön teşhis çalışmaları yapılmış ve tedavi çizelgesi belirlenmiş olmalı. Dişte tedavi planlaması ve fiyatlaması çok değişken olduğu için hasta gelmeden bunların belirlenmesi gerekiyor."
 
 
GEF enerji ve arıtmaya da yatırım yapacak
Global Environment Fund (GEF) dünya çapında gelişen pazarlarda yatırım yapan bir fon şirketi. Şirket sürdürülebilir gelişme amacıyla insan sağlığı ile çevre koruma şirketlerine ve projelere destek veriyor.
Dünya çapında 800 milyon dolarlık yatırımları bulunan GEF'in başlıca faaliyet alanları temiz enerji, su arıtma, sürdürülebilir ormancılık, sağlık, ulaştırma, atık yönetimi ve telekomünikasyon.
 
Yatırım tercihi AB adayları
Çin'de elektrikli araç fabrikası, Güney Afrika'da orman yatırımı bulunan GEF, Türkiye'de de çevreyle ilgili yatırımları araştırıyor. Arıtma, rüzgar enerjisi, hidroelektrik santralı ve bioyakıt alanına da girmeyi planlayan fon, bu yıl içinde en az 2 yatırımı hayata geçirmeyi hedefliyor.

Dünyada sağlık sektöründeki özelleştirmeyi büyük bir yatırım alanı olarak değerlendiren GEF, Latin Amerika, Avrupa ve Doğu Avrupa'da faaliyet gösteriyor. Macaristan ile Polonya'da merkezleri bulunan Euromedics ve Latin Amerika Sağlık Fonu GEF'İn başlıca yatırımları arasında bulunuyor. Şirket özellikle Avrupa Birliği'ne giriş aşamasındaki ülkelerde yatırım yapmayı tercih ediyor.

Bu haber toplam 1721 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim