• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Deodorant Sıkılırken Çakılan Çakmak Sonları Oluyordu

Deodorant Sıkılırken Çakılan Çakmak Sonları Oluyordu
İstanbul Silivri'de trafikte seyir halinde olan gençlerden biri deodorant sıktıktan sonra tuşunun takılı kaldığını fark etmedi ve araçta çakmak çakılınca...

İstanbul Silivri'de trafikte seyir halinde olan gençlerden biri deodorant sıktıktan sonra tuşunun takılı kaldığını fark etmedi ve araçta çakmak çakılınca bir anda patlama yaşandı. 2 genç alevler içinde kalarak dehşeti yaşadı. Olaydan ağır yaralı kurtulan ve 50'den fazla ameliyat geçiren 16 yaşındaki Emirhan Meşe, "Araç seyir halindeyken deodorantı kullandığımız sırada tuşu takılı kaldı. Sonrasında çakmak ateşlenince o an bir patlama oldu. İlk an vücudumu hissetmedim. Araç tüplüydü yanınca indik, önce aracı söndürdük, sonra hastaneye başvurduk. 18 gün yoğun bakımda kaldım" dedi.

Silivri'de yaşayan 16 yaşındaki Emirhan Meşe, bir arkadaşıyla birlikte geçtiğimiz ay akşam 23.00 sıralarında Selimpaşa Mahallesi'nde araçla gezmeye çıktı. Bu sırada iddiaya göre araçta deodorant sıkan gençler, deodorant düğmesinin takılı kalarak sıkmaya devam ettiğini fark etmeyince araçta çaktıkları çakmak sonrası bir anda patlama oldu. Neye uğradığını şaşıran 2 genç, seyir halindeyken bir anda dehşeti yaşadı. Alevlerin ortasında kalan gençler, LPG'li aracı hemen uygun bir noktaya çekerek söndürmeye çalıştı. Aracın söndürülmesinin ardından ilçede bir hastaneye giden gençlerin cildinin büyük oranda yandığı belirlendi. Ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi'ne getirilen 16 yaşındaki Emirhan Meşe'nin tedavisine hemen yoğun bakımda başlandı. Vücudunun el, kol, yüz, bacak bölümleri gibi yüzde 60'ının ileri düzey yanık olduğu tespit edilen gence 18 günlük yoğun bakım sürecinde 50'ye yakın ameliyat yapıldı. Zorlu süreçlerin ardından taburcu edilen Meşe, büyük korku yaşadıkları anlarını anlatırken, Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan da hastasının durumu ve tedavi sürecine ilişkin bilgi verdi. Prof. Dr. Turan, yanıcı maddelerin kullanımına dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu.

"Çakmak ateşlenince patlama oldu"

Silivri'de seyir halindeyken araçtaki patlama sonucu ağır yaralanan 16 yaşındaki Emirhan Meşe, "Araç seyir halindeyken deodorant bazlı bir kozmetik ürün vardı, onu kullandığımız sırada tuşu takılı kaldı. Ondan sonra araç içinde çakmak ateşlenince 2 saniye içinde yangın çıktı. O an bir patlama oldu, arabanın arka camı da patladı. Araba seyir halinde gidiyordu, indik arabayı söndürdük. Sonra en yakın hastaneye gittik, ilk an vücudumu hissetmedim. İlk korkum kulaklarım biraz duyma kaybı yaşadığı için kulaklarımdan oldu. Pek de bir şey hissetmedim hastaneye gidene kadar. Gittikten sonra fark ettim. Pazar akşamı saat 23.00-24.00 gibiydi, arkadaşımla arabada geziyorduk. 18 gün yoğun bakımda kaldım, bugün de taburculuğum var. Arkadaşım iyi, o benden önce taburcu oldu. Araç tüplüydü yanınca indik, önce aracı söndürdük, müsait bir yere çektik, sonra hastaneye başvurduk. Ailemi ben aradım, ilk 3-4 saat hiçbir şey hissetmedim. Buraya gelince işlem gördüm, ameliyatlara girdim. Buradaki süreç yoğun bakımda tek kaldığım için sıkıcı ve daraltıcı bir süreçti ama sağlıktan önemli değil. Bir şeyim kalmadı, toparladığım için mutluyum. Aracı sürekli havalandırıp araç içinde çakmak ve yanıcı madde kullanmamalarını öneririm. Ailem bayağı üzüldü, onların üzülmesi de beni yordu. O yüzden biraz zordu" şeklinde konuştu.

"18 gün yoğun bakımda kaldı, 50 civarında ameliyat işlemi gerçekleştirildi"

Genç hastasının durumu hakkında bilgi veren Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi Sorumlusu ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Turan, "Bir araba içerisinde kozmetik ürün patlamasına bağlı olarak hasta bize 112 tarafından bildirildi. Daha sonra yoğun bakımda yer hazırladık ve tedavimize başladık. Hastamız geldiğinde vücudunun yüzde 60 ileri düzeyde yandığı ve akciğerlerin de kısmen etkilendiği bir tabloyla karşı karşıyaydık. Tedavilerimize olumlu yanıtlar aldık. Özellikle yaz aylarında koku, deodorant malzemeleri patlayıcı bir ürüne dönüşebiliyor. Bu hastamızda olduğu gibi de kapağı takılı kalmış, sürekli gaz sızdırmış, araba içerisinde sigara yakımı esnasında bomba gibi patlamış. Araba da kendileri de yanmış, çok ağır yaralı 2 hastamız söz konusu oldu. Bu gibi ürünler bir anda patlıyor, yaşlı veya diğer hastalarımız çok ağır yaralı olarak gelebiliyor. Gözlerinde çok ağır, körlüğe gidebilecek, ölümcül durumlarla karşılaşıyoruz. Bunların patlama, yanıcı etkileri var. Ortamı havalandıracağız. Havalar çok sıcak, arabaların camlarının park edildiği zaman en azından bir parmak geçecek kadar açık bırakılması lazım. Güneş gören yerlerde çakmak, deodorant, bu tarz kozmetik ürünler, kapalı ürünlerin bırakılmaması çok önemli. Yoksa bunlar bir anda faciayla sonuçlanabiliyor. Mangal jelleri, deodorant malzemeleri bunlar hayatımızın bir parçası. Yalnız dikkat ederek kullanırsak sağlığımıza zarar gelmez. Yaklaşık 18 gün yoğun bakımda kaldı, 50 civarında ameliyat işlemi gerçekleştirildi. Akciğer desteği de sağladık. Neyse ki genç olmasına bağlı olarak şu an taburcu aşamasına getirdik" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim