• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 26 °C

Deprem Bölgesinde Uyuz Hastalığına Karşı Uyarı

Deprem Bölgesinde Uyuz Hastalığına Karşı Uyarı
Kahramanmaraş'ta Dermatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kaan Taşolar, son yıllarda vaka artışı gösteren "uyuz" hastalığına karşı vatandaşları uyardı.

Kahramanmaraş'ta Dermatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kaan Taşolar, son yıllarda vaka artışı gösteren "uyuz" hastalığına karşı vatandaşları uyardı.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası ortak ve toplu kullanım alanları arttı. Bölgede yaşayan vatandaşları uyuz hastalığına karşı uyaran Sular Akademi Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Mustafa Kaan Taşolar, uyuz hastalığının bulaşıcı olduğunu ve yakın temasın yapılmaması gerektiğini söyledi.

Tokalaşma ve toplu ortak kullanım alanlarından uzak durulması gerektiğini de belirten Dr. Taşolar, "Uyuz, bir paraziter hastalık. Parazitin cildimizde yaptığı bir kaşıntı ile oluşan hastalıktır. Son dönemde toplu yaşam alanlarının artması nedeniyle artış gözlemlenmektedir. Bulaşıcı bir hastalıktır ve yakın temas çok önemlidir. Uyuzlu bir hasta ile tokalaşma, kıyafetlerini giyme, aynı yatakta yatma ile temas artışı vakalarda artışa neden oluyor. Özellikle geceleri sıcaklarda kaşıntımız artıyor ve aile bireylerinden bir kaçı beraber kaşınıyorsa yüksek ihtimal ile uyuz hastalığına yakalanmış demektir. Tanısını ise dermeskop dediğimiz bir cihaz kullanıyoruz bir nevi bizim gözümüz ve mikroskopumuzdur. Muayene sırasında bu cihazı kullanarak "sarcoptes scabiei" parazitini görüyoruz. Tanıyı koyduktan sonra tedaviyi veriyoruz. Mutlaka belirtilen semptom var ise dermatoloji hekimine görünmenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 411 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim