• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 23 °C

Depremde yakınlarını kaybeden kanser hastası kadın yaşadıklarını unutamıyor

Depremde yakınlarını kaybeden kanser hastası kadın yaşadıklarını unutamıyor
Malatya'da, Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar gören evinde yaralanan kanser hastası 67 yaşındaki Emine Yılmaz, yaşadıkları acının tarifsiz olduğunu söyledi.

Malatyalı depremzede Emine Yılmaz: "Mahallemiz neredeyse tamamen yıkılmıştı, akrabalarımdan 10 kişi öldü"

Depremin ardından sevk edildiği Sivas Devlet Hastanesinde tedavisi süren Yılmaz, AA muhabirine, o geceyi hatırlamak bile istemediğini belirtti.

Deprem sırasında Zaviye Mahallesi Tevfik Temelli Caddesi'ndeki 5 katlı apartmanın 3. katında bulunduğu sırada merdivenlerden düştüğünü ifade eden Yılmaz, "Hiç anlatılacak gibi değil, yaşayacaksınız ki bilesiniz." dedi.

Oğlunun da Sivas Numune Hastanesinde sağlıkçı olarak görev yaptığını anlatan Yılmaz, "Onkoloji hastasıyım ve buraya getirilişimi hatırlamıyorum. Ne görülecek ne de yaşanacak bir şey. İkinci depreme de yakalandık, beyim kurtardı, aşağı inemedim, dizlerim tutmadı." diye konuştu.

Yılmaz, depremde binalarının ağır hasar aldığını dile getirerek, "Mahallemiz neredeyse tamamen yıkılmış. Akrabalarımızdan 10 kişi öldü. Hemşirelerden, doktorlardan Allah razı olsun, bize çok iyi bakıyorlar. Bir evlatla anne ve baba nasıl kaynaşırsa onlarla öyle kaynaştık." ifadesini kullandı.

- "Herkes bağırıyordu, evler çökmüştü"

Eşi Bahattin Yılmaz ise deprem gecesi etraftaki binaların çöktüğünü söyledi.

Bazı komşularının hayatını kaybettiğini aktaran Yılmaz, "Evden çıktığımızda herkes bağırıyordu, evler çökmüştü. Şehir yok olmuş gibiydi." dedi.

Sivas Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurettin Burak Akyıldız da depremzede Yılmaz'ın kronik karaciğer hastalığı bulunduğu ve travma geçirdiği bilgisini verdi.

Takip ve tedavisini yaptıkları hastanın genel durumunun iyi olduğunu anlatan Akyıldız, kadının sağlık personeli olan çocuklarının da deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta görev yaptığını kaydetti.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1589 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim