• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

'Depresyonda' mutlaka uzmanla görüşün

'Depresyonda' mutlaka uzmanla görüşün
Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle 'Depresyon ve İntiharla Mücadele' konulu eğitim semineri düzenlendi.


Bayraklı Belediyesi ve Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle 'Depresyon ve İntiharla Mücadele' konulu eğitim semineri düzenlendi. Uzmanlar, katılımcılara depresyon halinde mutlaka psikolog desteği alınması gerektiğini belirterek, izlemeleri gereken yolları anlattı.

Bayraklı Belediyesi İhsan Alyanak Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinlikte depresyon, stres, süreçler, intihar düşüncesi ve neler yapılması gerektiği konunun uzmanları tarafından aktarıldı. Eğitim seminerine Bayraklı İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Hacer Ceylan, Uzman Fizyoterapist Ayşe Kayalı Vatansever ve Hemşire Meltem Öztürk konuşmacı olarak katıldı. Bu yıl halk sağlığının ana temasının 'Anne ve çocuk sağlığı' olduğunu ifade eden konuşmacılar, bu kapsamda çeşitli konularda eğitim seminerleri düzenleyerek, vatandaşları bilgilendirdiklerini söyledi. Bayraklı'daki etkinlikte ise depresyon ve intiharla mücadele konuları ele alındı.

"Psikologa depresyonda olmayanlar da gidebilir"

Depresyonun bir hastalık olduğunu ve mutlaka bir uzmana danışılması gerektiğini vurgulayan Psikolog Hacer Ceylan, "Etrafımızda intihara meyilli insanlar olabilir ve biz bunları tanımıyoruz çoğu zaman. Biz kaçırdığımız için de onlar intiharı gerçekleştirebiliyorlar. Eğitimde bugün, bu insanları nasıl tanıyabileceğimizden, onlara nasıl yaklaşabileceğimizden ve intiharla yakın ilişkili bir hastalık olan depresyonla nasıl baş edilebileceğinden bahsettik. Özellikleri nelerdir, depresyona girdiğimizi nasıl anlarız, belirtileri nelerdir ve bu aşamada neler yapacağız, bunları anlattık. Eğitimimiz verimli gerçekleşti. Katılımcılarımızın da akıllarındaki soruları sorup, yanıtlar aldığı faydalı bir eğitim oldu. Ruhsal bir problem olduğunda, intihar düşüncesi olduğunda veya depresyon gibi rahatsızlık olduğunda ki bu bir hastalıktır ve mutlaka bir psikologa danışılmalıdır. Psikologa depresyonda olmayan insanlar da gidebilir" dedi.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8535 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim