• BIST 9099.05
  • Altın 2324.746
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9694
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Derince Devlet Hastanesi, araştırma hastanesine dönüşüyor

Derince Devlet Hastanesi, araştırma hastanesine dönüşüyor
Kocaeli'nin en büyük ve modern hastanesi olan Derince Devlet Hastanesi, araştırma hastanesine dönüştürülecek. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nden sonra Kocaeli ikinci araştırma hastanesine kavuşacak.

Kocaeli'nin en büyük ve modern hastanesi olan Derince Devlet Hastanesi, araştırma hastanesine dönüştürülecek. Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nden sonra Kocaeli ikinci araştırma hastanesine kavuşacak.

Daha önce bir bölümü Derince SSK Hastanesi ve bir bölümü KOÜ tarafından kullanılan binalar, meydana gelen 17 Ağustos Marmara Depremi'nden sonra büyük hasar alması sonucu yıllarca kullanılmadı. Üniversitenin Umutepe kampüsüne taşınması ile bu binalar Kocaeli Sağlık Müdürlüğü'ne devredildi. Uzun süren çalışmalar sonucu binalar onarılarak modern bir hastaneye dönüştürüldü. Fiziki bakımdan ve içindeki cihazlar ile standartların çok üzerinde olan hastane, araştırma hastanesine dönüştürülecek.

Kocaelilere müjdeyi Kocaeli Sağlık Müdürü Dr. Hasan Aydınlık verdi. Aydınlık, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi\'ne yakın zamanda 10 branşta klinik şefleri ile her branştan üçer asistan atanacağını belirterek, "Kocaeli ikinci tıp fakültesine kavuşuyor." dedi. Kocaeli'ye ikinci tıp fakültesini kazandırdıklarını belirten Dr. Aydınlık konu hakkında şu bilgileri verdi: "Hastaneye kısa zaman içinde doçent ve profesör olan klinik şefi atanacak. Ortopedi ve genel cerrahi branşlarına da atama yapılmak üzere. Onun dışında kulak-burun-boğaz, göz, patoloji, nöroloji, biokimya, dahiliye, mikrobiyoloji ve radyoloji alanlarıyla birlikte on branşta klinik şefleri atanacak. Nisan ayında ise Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ile her branştan üçer asistan alınacak. Kocaeli 2. tıp fakültesine kavuşuyor."

Yetmiş dekar arazi üzerine kurulu olan Derince Devlet Hastanesi, 42 bin 569 metrekare alana sahip ve 21 bloktan oluşuyor. Hastanede 52 poliklinik odası mevcut ve 400 yatak kapasiteli. Yapılan onarımla son sistem cihazların yerleştirildiği hastane adeta lüks bir oteli andırıyor. Hastanede bulunan hostesler, gelen hastaları yönlendirerek karışıklığa son veriyor. Şelalenin bile aktığı hastane içinde hastalar, hasta psikolojisinden uzaklaştırılıyor. Çok yönlü düşünülen hastane, bölgenin tek yanık ünitesine de sahip. Acil durumlarda hastaların buraya nakil edilmesi için hastane bahçesinde helikopter pisti de bulunuyor.

Bu haber toplam 4871 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim