• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar, üniversitenin proje ve hedeflerini anlattı

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Hotar, üniversitenin proje ve hedeflerini anlattı
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, üniversitenin 4 yıllık yatırım, proje ve hedefleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hotar, rektörlük binasında rektör yardımcılarının katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, DEÜ'nün uluslararası anlamda önemli bir kurum olduğunu ifade ederek toplam 106 ülkeden öğrencileri olduğunu dile getirdi.

Kurumda 3 bin 170 öğretim üyeleri olduğunu, bunların yüzde 51'nin kadın olduğunu vurgulayan Hotar, bilimsel araştırmalara destek noktasında da önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Bu dönemde Türkiye'nin ilk translasyonel onkoloji anabilim dalını kurduklarını, ergen ve genç erişkin tümör bilim dalı ve geriatrik onkoloji bilim dallarını ülkeye kazandırdıklarını anlatan Hotar, özellikle sağlık alanında çok iyi bir konuma ulaştıklarını, fedakar sağlık çalışanlarına sahip olduklarını anlattı.

Hotar, şunları kaydetti:

"Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezini (GETAT) hizmete açtık. Açıldığı günden bu yana 4 binden fazla hastaya şifa dağıttık. Bu alanda çalışacak sağlık personeline yönelik sertifikasyon ve eğitim sürecini başlattık. Ayrıca Tıbbi Estetik ve Kozmotoloji Ünitesi açıldı. Burada dünyada kabul görmüş ve tıbbi literatürde etkinliği kanıtlanmış estetik ve kozmetik uygulamaların yanı sıra dermatoloji bölümünde uzmanlaşmak isteyen hekimlere uluslararası standartlarda uygulamalı eğitim olanağı sunuluyor. Ayrıca Uyku Bozuklukları ve Epilepsi Gözlem Merkezini yeniledik. Hastanemiz, Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Sağlıkta Kalite Standartları (SKS) değerlendirmesinde 100 üzerinden 97,65 puan aldı. Ülkemizin önemli sağlık yatırımlarını bünyesinde barındıran üniversitemizde, sağlıkta kümelenme ve sağlık turizmi alanlarında geleceği şekillendirecek projelerin ve girişimlerin çalışmalarına başlandı."

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, ulusal ve uluslararası 11 sıralama kuruluşu tarafından hazırlanan dünyanın en iyi üniversiteleri listelerinin 8'ine girmeyi başardıklarını dile getirerek, "yeşil alan" ve "sürdürülebilirlik" kriterlerinin dikkate alındığı Greenmetric listesinde 2021'de 161 sıra yükselerek 295'inci olduklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1581 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim