• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı

Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne'nin Keşan ilçesinde 150 yataklı Keşan Devlet Hastanesi'nin temelini attı.

Keşan Destek Kıtaları Kavşağı'ndaki 30 dönümlük alana yapılacak yeni Keşan Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine Bakan Müezzinoğlu'nun yanı sıra Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Müezzinoğlu projenin 200 yatak kapasitesine sahip bir hastane olduğunu belirterek şunları kaydetti: "Bu hastane, Keşanımıza ve bölgeye inanıyorum ki açılışından itibaren sağlık hizmetleri anlamında çok farklı dinamikleri kazandıracak. Çağdaş, modern altyapısıyla, yoğun bakımlarıyla, yeni doğan yoğun bakımlarıyla, diyaliz merkeziyle, modern ameliyathaneleriyle, 5 yıldızlı otel konforuyla, Keşanımıza ve bölgemize farklı bir marka değeri oluşturacak. Bu yatırımlarla inşallah bölge farklı bir kalkınmayı, yine istihdamda farklı dinamikleri yakalayacak. El birliğiyle, gönül birliğiyle hem Keşanımızı hem bölgemizi, hem Edirnemizi hem de Trakya'yı farklı dinamiklere birlikte kavuşturacağız."

31 BİN YENİ YATAK

Sağlık Bakanlığı görevine geldikten sonra 186 hastanenin inşaatına başlandığını ve çok sayıda hastane yapacaklarının bilgisini veren Müezzinoğlu, "Şu süreçte 186 hastane inşaatımızda 31 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarımız devam ediyor. Kimisi bir yıl, kimisi de iki yıl içinde bitecek. İnşallah, 2- 3 yıl sonra Türkiye'deki bütün hastanelerimiz son derece çağdaş, modern, nitelik ve dünya standartları kalitesinde bir kaliteyi ve hizmet altyapısını yakalamış olacak. İnsanımızın sağlık hizmetlerine ulaşımının önünde bütün engelleri kaldırdık. Aile hekimlerimizle, uzmanlarımızla, teknolojik altyapımızla, ilaca ulaşımla her türlü imkânı tüm vatandaşlarımıza sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Çünkü biz, şuna inanıyoruz ki bizim insanımız hizmetin en iyisine, hizmetin en güzeline layıktır." ifadelerini kaydetti.

Müezzinoğlu, daha sonra inşaatı yapan firma ile pazarlık yaptı. Firma yetkilisi hastanenin teslim süresini 1 Haziran 2015 olarak belirtirken, Müezzinoğlu yaptığı pazarlık sonucunda hastanenin 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete açılacağını söyledi. Müezzinoğlu, daha sonra Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Belediye başkan adayı Mustafa Mercan ve protokolle birlikte butona basarak hastanenin temelini attı. Müezzinoğlu bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra İstanbul'a hareket etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4282 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim