• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Tüp Bebek Merkezi açıldı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Tüp Bebek Merkezi açıldı
Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Tüp Bebek Merkezi açıldı.

Vali Münir Karaloğlu:  "Yapımına başlanan bin yataklı şehir hastanemiz de inşallah ikinci tüp bebek merkezimiz olacak. Diyarbakır, önümüzdeki dönem sağlık alt yapısı bakımından bugünden daha güçlü bir şehir olacak"

DÜ Başhekimlik Konferans Salonu'nda gerçekleşen açılış töreninde konuşan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Diyarbakır'da yapılan sağlık yatırımlarının önemine değindi.

Açılışı yapılan tüp bebek merkezinin bölge için çok önemli olduğunu belirten Karaloğlu, "İnsanların tüp bebek merkezlerine ihtiyaçları artıyor. Bu ve benzeri konularda vatandaşımızdan talepler alıyoruz. Tabi tüp bebek süreci özellikle anne için yorucu ve uzun bir süreç. Bu merkezin şehirde, bölgede olması, bu sürecin başarıyla sonuçlanmasını sağlayan önemli unsurlardan biri. Bu merkezin açılması çok ciddi bir avantaj sağlayacak." dedi.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin özellikle üçüncü basamak sağlık hizmetleri konusunda bölge illerinin de boşluğunu doldurduğunu dile getiren Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Tıp Fakültesi, sadece sağlık sektöründe verdiği hizmetle değil eğitim, uzman yetiştirme, akademik kariyere devam eden hocalarımızı yetiştirip toplumun hizmetine sunma noktasında da önemli bir işlev görüyor. Bin yataklı şehir hastanemizin müteahhidi gelerek inşaata başladı. Çermik ilçemizde devam eden devlet hastanemiz var. Ergani Ağız Diş hastanemizin çalışmaları devam ediyor. Aile Sağlığı merkezleri noktasında çalışmalarımız devam ediyor. Dağkapı Devlet Hastanesini bir şehir hastanesine dönüştürme düşüncelerimiz devam ediyor. Yapımına başlanan bin yataklı şehir hastanemiz de inşallah ikinci bir tüp bebek merkezimiz olacak. Diyarbakır, önümüzdeki dönem sağlık alt yapısı bakımından bugünden daha güçlü bir şehir olacak."

DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Akdağ, bölgeye kazandırılan tüp bebek merkezinin, eğitim ve sağlık açısından çok büyük önem sağladığını ifade etti.

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı.

Açılış törenine, DÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Mehmet Mehdi Eker, Oya Eronat ve Ebubekir Bal, AK Parti MKYK üyesi Alaattin Parlak, AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın da katıldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim