• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Didim Devlet Hastanesinde Neler Oluyor ?

Didim Devlet Hastanesinde Neler Oluyor ?
Didim Devlet Hastanesinde yaşanan olaylarla ilgili Sağlık Bakanlığına gönderilen şikayet dilekçeleri, “Bu kadarı olmaz” dedirtti. 

Didim Devlet Hastanesi

Didim Devlet Hastanesinde Neler Oluyor ?

Didim Devlet Hastanesinde yaşanan olaylarla ilgili Sağlık Bakanlığına gönderilen şikayet dilekçeleri, “Bu kadarı olmaz” dedirtti. 

Bir dilekçede hastanede görevli Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ş.E. hakkında bir çok iddia dile getirildi. Hastanede E’nin bilgisi dahilinde nöbet tutmayan sağlık personeline nöbet ücreti ödendiği öne sürüldü.  

KANSER HASTASI HEMŞİRE, COVİD SERVİSİNE VERİLDİ !!! 

“Didim Devlet Hastanesinde görevli bir hemşireyim yıllardır meme kanseri tedavisi görüyor. Oğlu da İzmir’de bir hastanede intörn doktor olarak görev yapıyor. Aile esnaf ile alışveriş yaparken bir tartışma yaşanıyor. Esnafın yakınları bir siyasi partinin yönetiminde yer alıyormuş. Esnaf anneyi ve oğlunu dövüyorlar. Doktorun kaşına dört dikiş atılıyor. Anne karakolda ifade ederken, hastanede Başhemşirelik yetkilileri arıyor ve “şikayetçi olma” diyor. Hemşire de, “Bu benim şahsi problemim, oğluma dört dikiş atıldı ben şikayetimden geri çekilmeyeceğiz” diyor. Hastanede başhemşirelik yetkilileri hemşireyi odasına çağırıyor. Başhemşirelik bu olaydan sonra Kan Alma Birimine görevlendiriyor. Daha sonra sürekli hemşirenin görev yeri sürekli değiştiriliyor. Kan Alma Biriminde çalışırken, tartıştığı, kavga ettiği esnaflar ile karşılaşıyor. Hemşire başhemşireliğe çıkıp, “Kanı ben almak istemiyorum. Tedaviden geri çekilmek istiyorum. Kan almadaki başka bir arkadaş kanlarını alsın” diyor. Ancak yetkililer, “Kan almak zorundasın” diyor. Başhemşirelik, hemşireye maaştan kesme cezası veriyor ve daha sonra kanser tedavisi gören COVİD Servisine veriliyor. Hastalığı nüks eden kadın tayin istiyor ve hastaneden ayrılıyor. Manisa’ya giden hemşire, Didimdeki evinden her gün Manisa’ya gidip gelmek zorunda kalıyor” Hemşire yaşanan olaylardan sonra Sağlık Hizmetleri Müdürü Ş.E. hakkında Sağlık Bakanlığına şikayette bulundu. 

DARP EDİLEN DR DOĞANCAN KILIÇ, ALNINDA DİKİŞLE SABAHA KADAR ÇALIŞTI İDDİASI 

İkinci bir iddiası ise 19 Aralık gecesi hasta yakınları tarafından darp edilen Doktor Doğancan Kılıç hakkında geldi. Polis tarafından elleri kelepçeli getirilen şahsın kafa atması sonucu kafası yarılan Kılıç hakkında aynı gece Beyaz Kod verildi. İddiaya göre,  Beyaz Kod uygulanmadı. Aydın yerel medyasında da gündeme gelen olay gecesi Süpervizör hemşirenin görevini gece 23.00’te bir ebeye devrettiği, hastane başhekimi ve yönetiminin olaydan Kılıç’ın ailesinin ulaştığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın bilgilendirmesi ile haberdar oldukları öne sürüldü. 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4419 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim