• BIST 8853.72
  • Altın 2239.248
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.0797
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dikkat! "Adenoviral göz enfeksiyonu" birçok kişide görülmeye başladı...

Dikkat! "Adenoviral göz enfeksiyonu" birçok kişide görülmeye başladı...
Sonbahar ve kış aylarında özellikle mevsim geçişlerine bağlı olarak hasta olma riski artıyor. Toplu taşıma araçları, ofis ve kalabalık ortamlar ise hastalıkların hızla yayılarak salgına dönüşmesine sebep oluyor.

Son günlerde birçok kişide görülen ‘adenoviral göz enfeksiyonu’nun da bu salgın hastalıklardan biri olduğunu belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, hastalığın belirtileriyle ilgili uyarılarda bulundu.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, "Göz ve solunum sistemini etkileyen bu hastalık, mevsim geçişlerinde çok sık görülür. Gözlerde sulanma, yanma, batma gibi belirtiler ile başlayarak hızla tüm vücutta etkisini gösterir. Hafife alınmamalı" açıklamasında bulundu. Göz enfeksiyonun kolaylıkla bir başkasına bulaşabileceğini dile getiren Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, "Bir birey enfekte olduğu zaman çevresindeki tüm aile fertleri, yakın temasta yaşadığı ve çalıştığı kişilerin büyük çoğunluğu enfekte olur. Her olgu aynı şiddette veya aynı bulgular ile seyretmez" dedi.

HASTALIK GÖZ DIŞINDA TÜM VÜCUTTA SEYREDEBİLİR
Hastalığın göz dışında tüm vücutta seyreden belirtilerinin olduğuna da değinen Op. Dr. Burcu Usta Uslu, "Konjonktivit dediğimiz kızarıklık süreci gözlerde başladığında tüm vücuda yayılarak yüksek ateş, boğaz ağrısı ve karın sancısı gibi belirtileri ortaya çıkartıyor. Genel kırgınlık hali gibi belirtiler de göz enfeksiyonuna bağlı seyir ederek vücutta ciddi hastalıklar oluşturabilir" uyarısında bulundu.

TOPLU YAŞAM ALANLARI HASTALIĞI YAYIYOR
Toplu yaşam alanlarındaki yakın temasın bu hastalığın yayılmasına zemin hazırladığını vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, "Bu enfeksiyon gün içerisinde zaman geçirilen okullar, toplu taşıma araçları, klinikler, hastaneler ve ofislerde damlacık yolu ile karşı tarafa bulaşabiliyor. Tüm viral hastalıklarda olduğu gibi sık el yıkama, ortamı havalandırma, hasta birey ile teması kesme, hasta bireylerin işe ve okula gönderilmemesi bu dönemde büyük önem taşıyor" dedi.

TEDAVİ ENFEKSİYONUN ŞİDDETİNE GÖRE BELİRLENEBİLİR
Adenoviral göz enfeksiyonunun tedavisinin bulgulara ve şiddetine göre değişkenlik gösterebildiğini belirten Op. Dr. Uslu, "Göz hekimleri muayenede topikal damla veya pomadlar vererek çeşitli önlemler eşliğinde tedaviyi planlar. Bulgular şiddetli seyrediyor ve korneada tutulum varsa korneada leke kalıp görmeyi azaltan sekel kalabilir" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 19588 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim