• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Dikkat! Göz torbaları tiroid belirtisi olabilir

Dikkat! Göz torbaları tiroid belirtisi olabilir
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, göz çevresi gençleştirmede tedavi şeklini ve sonuçlarını etkileyen önemli noktalar hakkında bilgi verdi.

Göz altlarındaki koyu halkalar ve torbalanmalar, 30'lu yaşlarla birlikte belirmeye başlayan kaz ayağı çizgileri ve göz kapağındaki sarkmalar yüzde yorgun bir ifadeye neden oluyor. Bu sorunlarla vedalaşmak isteyenler ise son dönemlerde botoks, somon DNA, highlight gibi uygulamalara ve estetik operasyonlara yoğun ilgi gösteriyor.

"Günümüzde birçok kişi yaştan bağımsız olarak gözlerinin yorgun görünümünden şikayetçi" diyen Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, göz çevresi gençleştirmede tedavi şekli ve sonuçlarını etkileyen önemli noktalar hakkında bilgi verdi.

20'li yaşlardan 70 yaşlarına dek değişik yaş gruplarının benzer sorunla karşı karşıya kaldığını ancak çözüm önerilerinin yaşa ve soruna bağlı olarak değişiklik gösterdiğini belirten Mamak, "Genç ve orta yaşlarda göz altlarında meydana gelen koyu halkalar ve torbalanma sorununda ülkemizde çok sık görülen tiroid hastalığının sorgulanması çok büyük önem taşır. Hashimato hastalığı veya tiroid nodülü varlığında özellikle alt göz kapağı etkilenmektedir" diyor. Bu durumun varlığının tedavi şeklini ve sonuçlarını da etkilediğini söylüyor.

Hangi yaşta hangi uygulama daha doğru olur?

- Mamak’a göre “ailesel bir koyu halkalanma” durumu varsa, özellikle cilt kalitesini artıracak ve aydınlanma sağlayacak hyalüronik asit içerikli mezoterapi, ışık ve aydınlatma sağlayacak ürünler, somon DNA aşısı ve polinükleotid enjeksiyonları gibi işlemler 20’li yaşlardan itibaren uygulanabiliyor.

- 30’lu yaşlardan itibaren göz çevresinde kaz ayağı çizgileri belirmeye başlıyor. Bu çizgilerin belirginleşmesi hem kaşın aşağı düşmesine hem de göz çevresinin yaşlı ve kırışık görünmesine sebep oluyor. Dozunda ve yerinde yapılan botoks uygulaması ile hem çizgiler açılıyor hem de düşen kaş tekrar eski seviyesine dönüyor. Botoks alın bölgesine de uygulandığında ise istenilen kaş şekli de sağlanmış oluyor. Özellikle bu yaşlarda botoks uygulanmaya başlanması çizgilerin derinleşmesini de önlüyor.

- PRP enjeksiyonu göz çevresi aydınlatmada son derece başarılı olsa da 40’lı yaşlardan itibaren yapılması daha uygun bir işlem. 40’lı yaşlarda üst göz kapağında düşme ve fazla derinin olmaya başlaması bir diğer yaşlanma şekli... Bu bazen beraberinde göz altlarında torbalanma da meydana getirebiliyor. Bazı durumlarda bu torbalanma göz altı dolgusu ve botoks uygulaması yaparak azaltılabiliyor. Özellikle dolgu uygulamaları arasında en popüler olan highlight uygulaması olarak bilinen elmacık kemiğinin belirginleştirilmesi alt göz kapağında belirgin bir düzelme sağlıyor. Bunun dışında daha belirgin olan göz altı torbalarının alınması küçük bir operasyonla mümkün. Son zamanlarda sıkça uygulanan bu ameliyat ile hem göz altı torbaları azalmış oluyor hem de ameliyat sonrası morarma ve şişme çok daha az görülüyor.

Üst göz kapağı ameliyatı ile gençleşme

Üst göz kapağı ameliyatının da göz çevresi gençleştirmede etkisi oldukça fazla. Üst göz kapağı etli yapıya sahip olup far veya kalem çekme problemi olanlarda ise hem göz kapağındaki fazla yağ hem de fazla deri uzaklaştırılarak gözlerin daha çok ortaya çıkması sağlanıyor. Op. Dr. Mamak, "Göz kapağı ameliyatı esnasında yüze ve göz çevresine yapılacak yağ ve kök hücre enjeksiyonu ise bence bu ameliyatın bonusu gibi düşünülebilir. Yağ dokusu içerisinde bulunan kök hücre hem cilt dokusunu besler, gözeneklerin sıkılaşmasını sağlar hem de kanlanma artışı yaparak ciltte aydınlanmaya sebep olur" diyor.

Kişiye özel işlemler önemli

"Kişiye, cinsiyete, yaşa ve şikayete yönelik işlemler özel olarak planlandığı takdirde optimal sonuçlar elde edilir" diyen Op. Dr. Aysun Bölükbaşı Mamak, en önemlisinin ise yaşa göre planlama yapmak olduğunun altını çiziyor ve küçük yaşlarda yapılan bazı işlem ve operasyonların kişinin daha genç değil, tersine daha yaşlı bir görünüme sahip olmasına sebep olduğunu belirtiyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 6221 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim