• BIST 9524.59
  • Altın 2517.93
  • Dolar 32.597
  • Euro 34.6105
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Dilan Alp ikinci kez ameliyat oldu

Dilan Alp ikinci kez ameliyat oldu
Tarlabaşı’nda önceki yıl 1 Mayıs’ta yaşanan olaylarda kafasına isabet gaz kapsülü ile yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp, kafatasındaki hasarın giderilmesi için ikinci kez ameliyat oldu.

Ameliyat sonrası hastanedeki kapılarını İHA’ya açan Dilan’ın babası Ali Ekber Alp, kızının vatana ve millete hayırlı bir evlat olmasını, bu ülkeye hizmet etmesini istediğini belirtti.

Tarlabaşı’nda geçen yıl 1 Mayıs’ta polisin göstericilere müdahalesi sırasında başına gaz bombası isabet etmesi sonucu yaralanan lise öğrencisi Dilan Alp, Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırılmış, kafasındaki çökme nedeniyle ameliyata alınmıştı. Yaşam mücadelesini kazanan Alp, uzun süren yoğun bakım sürecinden çıkmış ve hayatına geri dönmüştü.

Dilan Alp, ameliyat sonrasında hasar gören kafatası kemğinin onarılması için yeniden hastaneye yattı. Perşembe günü İkitelli’de özel bir hastanede ikinci defa ameliyat olan Alp için sosyal medyadan kan bağışı kampanyaları da yapıldı. Başarılı bir ameliyat geçiren Dilan, aldığı darbe nedeniyle kafasında meydana gelen çökme sonucu oluşan kemik boşluğu, yapay bir malzeme ile kapatılarak eski sağlığına kavuştu.

Ameliyatı yapan beyin cerrahı Alpay Şerefhan, Dilan’ın eski sağlığına kavuştuğunu ve üç gün sonra taburcu olacağını belirterek, "Kafa tasında mevcut olan kemik hasarlarını giderici bir ameliyat yaptık. Mevcut olan kemik boşluğunu yapay bir malzeme ile kapattık. Şuanda kafasında bir hasar yok. Dilan’ın bir kan problemi oldu ama bu ameliyatta bir kanamamız olmadı. Hemoglobini (kan değerleri) 8.6 idi. Biz ameliyata girerken bir ünite kan verelim dedik. Ameliyat çok başarılı geçti. Bundan sonraki hayatını, eski sağlığına kavuştu, devam edecek" dedi.

Hasta yatağında İHA'ya konuşan Dilan Alp ise, çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Ameliyatım çok iyi geçti. Kendimi çok mutlu hissediyorum. Bunlar tabi ayrı bir şekilde pozitif enerji veriyor. İnsanların destek olması benim için en büyük etken, yani pozitif olmamda iyileşmemde. Sağ olsun, tıpkı ilk andaki gibi yine kimse ilgisini bırakmadı ve kan problemi oldu. Kanım düşük çıktı değerleri, temin etmek zor olduğu için nadir bulunduğu bir kan olduğu için sosyal medya üzerinden herkes kan vermek istedi. Çok kısa bir sürede bu kanı temin ettik. Bunun için de ben herkese çok teşekkür ediyorum.’’ Şeklinde konuştu.

"HAYIRLI BİR EVLAT OLARAK BU ÜLKEYE HİZMET ETMESİNİ İSTİYORUM’’

Dilan’ın babası Ali Ekber Alp ise, Dilan’ın normal hayatına devam edeceğini ifade ederek, "Okuluna devam edecek. Vatana, millete hayırlı bir evlat olarak, bir genç olarak bu ülkeye hizmet etmesini, bir baba olarak istiyorum" şeklinde konuştu.

Dilan'ın ameliyatının başarılı geçtiğini belirten Ali Ekber Alp, "İleride sağlığı etkilenmesin diye bu ameliyatı mutlaka yapmamız lazımdı. İlerideki yaşamınında böyle sıkıntılarla karşılaşmamasını diliyorum. Allah’ın herkesin çocuğunu annesine babasına bağışlamasını istiyorum. Şimdi mutluyuz. Onun için elimden geleni kendi imkanlarım doğrultusunda yapıyorum. Ve bu ülkeye hizmet etmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3248 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim