• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 23 °C

'Diş hekimleri dijital teknikleri başarıyla uyguluyor'

'Diş hekimleri dijital teknikleri başarıyla uyguluyor'
Sağlık alanındaki gelişmelere bağlı olarak yapılan implant uygulamaları, kanal tedavileri ve estetik restorasyonlarla insanlar yemeklerini rahat yiyip, güzel konuşuyor ve sosyal çevre ile rahat iletişim kuruyor.

Adana Diş Hekimleri Odası ve Gülsa Dental birlikteliği ile 'Dijital Teknikler' semineri düzenlendi. Seminere Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu ile Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli konuşmacı olarak katıldı.

İnsanların ilerleyen yaşlarına bağlı olarak ağzındaki eksik diş sayısının arttığını, bu problemin implant uygulaması ile sona erdiğini belirten Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, "Tüm tıp alanındaki olumlu gelişmeler içerisinde dişhekimleri de yaptıkları implant tedavileriyle, kanal tedavileriyle, estetik restorasyonlarla insanların rahat yemek yemesine, güzel konuşmasına, sosyal çevre ile çok rahat ilişki kurmasına neden olmaktadır. Bu sağlık veren işlemler moral, motivasyon yönünden, doğru beslenme yönünden insan hayatını olumlu etkiliyor. Bu etken de insan hayatının uzamasına doğrudan katkı sağlamaktadır."

TÜRKİYE'DE SON DERECE KALİTELİ İMPLANT ÜRETİLİYOR

Daha önce implantın ithal ağırlıklı olduğunu ifade eden Başkan Dt. Fatih Güler, "Şimdi Türkiye'de de yerli firmalar son derece kaliteli implant üretmektedir. Üretilen bu implantlar yalnızca iç piyasada tüketilmediği gibi yurtdışına da ihraç ediliyor. Ülkemizde üretildiği için implat fiyatları daha uygun oluyor. İmplant ekonomik anlamda uygun olunca da giderek hastalar tarafından tercih ediliyor. Dişhekimleri de bu konulardaki mesleki donanımlarını arttırıyor. Dişhekimleri Odası olarak vizyonumuz bize bağlı dişhekimlerinin mesleki bilgi donanımlarını sürekli yenileyip, güncel tutarak çıtamızı yükseltmek. Bu konudaki çalışmalarımıza da yönetimdeki arkadaşlarımla beraber devam edeceğiz" diye konuştu.

AKADEMİSYENLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

"Aşırı Madde Kayıplı Dişlerin Konvansiyonel ve Dijital Tekniklerle Restorasyonu" konu başlığıyla seminere konuşmacı olarak katılan Van Yüzüncüyıl Üniversitesi Diş Hekimliği Dekanı Prof. Dr. Gürcan Eskitaşçıoğlu, Cam Seramiklerin avantajlı, estetik ve doku dostu malzemeler olduğunu ortaya koyan çalışmalardan örnekler verdi.

"Endodonti Kliniğinde Adeziv Materyaller" konusunda bilgi aktaran Konya Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sema Belli, bir kenarı kırılan dişlerin kronlanmasını (kaplama) mı? Yoksa yeni materyallerle diş dokusunu koruyarak doğal halinin devam ettirilebileceğini, estetik ve güçten ödün vermeden fonksiyonunu sürdürebileceğini ortaya koydu.

Konuşmaların ardından Dr. Dt. Hasan Boğa ve Dr. Dt. Metin Ersoy konuşmacı akademisyenlere teşekkür plaketi verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3040 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim