• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 8 °C

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı: İhmal varsa gereken yapılacak

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı: İhmal varsa gereken yapılacak
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, dişini çektirdikten sonra rahatsızlanarak hayatını kaybeden polis memuru hakkında açıklama yaptı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosunda görevli 23 yıllık polis memuru 44 yaşındaki Yalçın Ağca, 20 gün önce diş tedavisi için Samsun OMÜ Diş Hekimliği Diş Hastanesine gitti. Beş dişini çektirdikten sonra rahatsızlanarak Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan polis memuru 20 günlük tedavinin ardından kurtarılamadı. 

AYDEMİR: "İHMAL VARSA MÜDAHALE EDİLECEKTİR"

Konuyla ilgili açıklama yapan OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir, hastanın vefatından büyük bir üzüntü duyduklarını ve incelemelerin ardından gerekli işlemin yapılacağını söyledi. 

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Aydemir yaptığı açıklamada, "Polis arkadaşımızı kaybettik, başımız sağ olsun. Öncelikle ailesinin ve emniyet camiasının başı sağ olsun. Çok üzüldük. Maalesef bu aksiliklerle karşılaşabiliyoruz" dedi. 

Diş Hekimliği Fakültesi olarak gereken hizmetin yapıldığını anlatan Aydemir, şunları söyledi: "Hastamız buraya müracaat ettiği tarihte lokal anestezi altında cerrahi tedavisi ve çekimi yapılmıştır. Çekim sonrası kemik tozu, çekim boşluklarına konulmak üzere müdahale esnasında hastamız ağırlaşmıştır. Anestezi uzmanlarımızla birlikte hekimlerimiz gerekli ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hasta kendine geliyor, şuur durumu düzeliyor. Sonra ailesi de yanında, durumu gayet iyi her ihtimale karşı fakülte olarak Tıp Fakültesine müşahede altına gönderiyoruz. 4 saat orada kaldıktan sonra evine gönderiliyor. Sonra ertesi akşam üzeri evinde rahatsızlanınca Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidiyorlar. Orada da 20 günlük bir koma durumunun ardından bu gün kaybetmiş bulunuyoruz. Tabi konu incelemeye alınmıştır. Kusur veya ihmal var ise işlem yapılacaktır. Biz de veya diğer kurumlarda bir ihmal varsa müdahale edilecektir." 

"CERRAHİ EKİBİMİZLE HASTAYI TAKİP ETTİK"

OMÜ Diş Hekimliği Hastanesi Başhekim Yardımcısı Anestezi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ziya Yılmaz ise, hastaya Allah'tan rahmet, emniyet camiasına ve ailesine baş sağlığı diledi. Hastanın saat 15.00 gibi cerrahi işleme alındığını anlatan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Yapılan ilaçların muhtemel yan etkisi belki başka bir hastalığından dolayı tansiyon düşmesi, şuur bulanıklığı nedeniyle bana haber edildi. Ben 16.00 gibi müdahale ettim. Yaklaşık 1 saat gibi hastaya müdahale ettik. Yapmış olduğumuz ilaçlarla vermiş olduğumuz serumla hasta tamamen kendine geldi. Daha sonra hasta Tıp Fakültesine nakledildi. Nakil sırasında hastanın tansiyonu her şeyi normaldi. Düşük tansiyon nedeniyle kusmaları oldu. Tıp fakültesinde dört saat tedavi yapıldı. Orada hastanın tamamen kendinde olduğu ifade ediliyor. Hasta daha sonra evine gönderiliyor. Hasta eşinin de hemşire olmasından dolayı evde takip ediliyor. Ertesi günü hasta Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülüyor. Orada şok tablosunda olduğu ifade ediliyor ve kırmızı alana alınarak şok tedavisine başlanıyor. Yoğun bakımda yattı. Ameliyat geçirdi. Yapabileceğimiz bir şey varsa onları takip ettik. Cerrahiden ekibimiz oraya gittiler kemik tozlarını falan çıkarttılar. Onlara bağlı bir alerji mi diye düşündüğümüzden dolayı. Maalesef bugün hastamızı kaybettik."

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5932 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim