• BIST 9960.89
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 21 °C

Diş İmplantlarında Başarıyı Belirleyen Faktör: Çene Kemiği

Diş İmplantlarında Başarıyı Belirleyen Faktör: Çene Kemiği
Diş kayıplarının etkili bir şekilde tedavisi için tercih edilen diş implantları konusunda Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr.

Diş kayıplarının etkili bir şekilde tedavisi için tercih edilen diş implantları konusunda Ağız ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erdinç Sulukan önemli bilgilendirmelerde bulundu. Diş implantlarıyla ilgili başarılı bir tedavi için uygun çene kemiği hacmi ve kalitesinin gerektiğini ifade eden Dr. Sulukan, implant cerrahisi için sigara içilmemesi ve iyi oral hijyenin sağlanmasının da önemli olduğunu vurguladı.

Diş implantlarının diğer diş tedavilerine göre daha uzun ömürlü ve doğal dişlere daha yakın bir çözüm sunduğunu vurgulayan Dr. Erdinç Sulukan, "Diş implantı tedavisi tam veya kısmi diş eksiklikleri görülen hastalarda, hareketli protez tercih etmek istemeyen hastalarda, çürüyen, çekilmiş veya kaybedilmiş dişlerin yerine yeniden estetik ve sağlıklı bir gülümseme kazandırmak için kullanılabilmektedir" diye konuştu.

"Uygun çene kemiği hacmi ve kalitesinin gerekli"

Diş implantlarıyla ilgili başarılı bir tedavi için uygun çene kemiği hacmi ve kalitesinin gerektiğini ifade eden Dr. Sulukan, implant cerrahisi için sigara içilmemesi ve iyi oral hijyenin sağlanmasının da önemli olduğunu vurguladı. Çene kemiğinin yetersiz olduğu durumlarda kemik greftleri gibi ek cerrahi işlemlerin gerekebileceğini ekleyen Dr. Sulukan, "Diş implantı cerrahisi, lokal anestezi altında gerçekleşir. Bu nedenle, implant tedavisi sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Ancak, işlem sonrasında hafif bir ağrı veya şişlik olabilir. Doktor kontrolünde ağrı kesici ve enfeksiyon riskini azaltmak için antibiyotikler reçete edilebilir ve iyileşme süreci boyunca diş hekimi tarafından düzenli kontroller yapılması önemlidir" dedi.

"İyi bakıldığında ömür boyu dayanabilir"

Diş implantlarının ömrünü uzatmanın yolları hakkında bilgi veren Dr. Sulukan, iyi bir ağız hijyeninin sağlanmasının, diş eti hastalıklarının önlenmesinin ve implant üzerinde biriken plakların temizlenmesinin önemli olduğunu belirtti. İyi bakıldığında, diş implantlarının genellikle ömür boyu dayanabileceğini ifade eden İstanbul Beykent Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dr. Öğr. Erdinç Sulukan, "Diş implantları diş kayıplarının etkili bir şekilde restorasyonu için tercih edilen bir yöntemdir. Estetik ve fonksiyonel sonuçlar sağlar, ancak her hastanın durumu farklı olduğu için implant cerrahisi için uygun aday olup olmadığınızı belirlemek için bir diş hekimiyle görüşmek önemlidir" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1646 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim