• BIST 9693.46
  • Altın 2507.571
  • Dolar 32.5778
  • Euro 34.7576
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

Diş tedavisinde devrim

Diş tedavisinde devrim
Ege Üniversitesi Diş Hastanesinde sadece kökü kalmış dişler tek seansta kanal tedavisi ile kurtarılabiliyor. Hastanede, iltihaplı dişler bile bir günde kurtarılabiliyor, uygun dişler artık kopartılmadan tek seansta yerinde bırakılıyor.

Ege Üniversitesi Diş Hastanesinde sadece kökü kalmış dişler tek seansta kanal tedavisi ile kurtarılabiliyor. Hastanede, iltihaplı dişler bile bir günde kurtarılabiliyor, uygun dişler artık kopartılmadan tek seansta yerinde bırakılıyor.

Ege Üniversitesi Diş Hastanesinde sadece kökü kalmış dişler tek seansta kanal tedavisi ile kurtarılabiliyor. Hastanede, iltihaplı dişler bile bir günde kurtarılabiliyor, uygun dişler artık çekilmeden tek seansta yerinde bırakılıyor.
Ege Üniversite Diş Hekimliği Endodonti Bilim Dalında Doktora yapan Diş Hekimi Seniha Miçooğulları, bugüne kadar her ağrıyan dişin çekildiğini ve kanal tedavisinin malzeme yetersizliği, teknolojik gelişmenin yetersizliği gibi nedenlerle yapılamadığını anımsatarak, Ege Üniversitesi'nde ise bir ilk olarak tek seansta kanal tedavisi yaptıklarını açıkladı.

Kanal tedavisinin bazı eksiklikleri nedeniyle hem hasta hem de hekimi zorladığını kaydeden Diş Hekimi Miçooğulları, “Ancak son teknolojik gelişmelerin ışığında artık uygun dişleri tek bir seansta kopartmadan tedavi edip yerinde bırakabiliyoruz. Artık insanlar da ağrı ve diş sağlığının önemini fark ettiler. Kanal tedavisinin ne denli önemli olduğu bu vesileyle ortaya çıktı” diye konuştu.

Diş Hekemi Miçooğulları, bu tedavinin sadece Ege Üniversitesi'nde uygulandığını ifade ederek, “Teknik olanaksızlıklar nedeniyle, İzmir'deki hiçbir devlet hastanesinde yapılamıyor. Bu hastaneler ancak alt ve ön dişlere uygulanabiliyor. Arka dişler için ise hastaları üniversitemize gönderiyorlar” dedi.


TEK SEANSTA KANAL TEDAVİ ÇALIŞMASI YAYINLANACAK


ANKA'nın “Azı dişlerin neden devlet hastanesinde yapılamadığı yönündeki soruya Miçooğulları, “Arka dişler üç köklü olduğu için daha uğraştırıcı ve çok zor. Tek seansta kanal tedavisi ise hem incelenen hem de gelişme aşmasında bilimsel bir bulgu. Ege Üniversitesi Diş Polikliniğine günde ortalama 100 hasta başvuruyor. Ancak, bakabildiğimiz hasta sayısı tabi ki daha az. Ama tek seansta kanal tedavisi olayı çok önemli, daha kimse bilmiyor. Bunu gündeme getirip yaşama geçiren Ege Üniversitesi'nden hocam Prof. Dr. Kemal Çalışkan. Bana böyle bir öğreti verip, bu yaşımda bilimsel ve ciddi anlamda çalışmamı sağlamıştır. Yakında bu çalışmalarımızı, bilimsel olarak yayımlayacağız” dedi.


SENİHA MİÇOOĞULLARI KİMDİR?


Ege Üniversite Diş Hekimliği Endodonti Bilim Dalında Doktora yapan Seniha Miçooğulları, bitirdiği üniversitede ülkesi ve dünya insanlarına daha çok yararı olacağını düşünerek bilim adına kalmış bir kişi olarak tanınıyor. Henüz 25 yaşında olan Miçooğulları İzmir Narlıdere'de ve babası da diş hekimi Vahit Miçooğulları. Annesi Türkan Miçooğulları ise 22. Dönem İzmir Milletvekili olarak görev yaptı.


Bu haber toplam 2036 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim