• BIST 9079.97
  • Altın 2304.725
  • Dolar 32.3425
  • Euro 35.1032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

Diş Tedavisinde Müjdeli Haber

Diş Tedavisinde Müjdeli Haber
Özel hastanelerin sigortalılara açılmasından sonra sırada serbest diş hekimleri var. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Özel hastanelerin sigortalılara açılmasından sonra sırada serbest diş hekimleri var. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

SGK, Uygulama İçin TDB ile Görüşüyor
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), serbest diş hekimlerinin, sosyal güvencesi olan vatandaşlara açılması konusunda uzun süredir çalışıyor. Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) ile görüşmelerde şu ana kadar büyük mesafe alındı.

Konuya ilişkin bilgi veren Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Murat Akkaya, "Şu anda sözleşme ile ilgili hazırlıklar devam etmekte aslında devam etmenin biraz daha ötesine geçtik. Bitme noktasına gelmiş durumda" diye konuştu.

Şimdilerde Medula sitemine aktarılması ile ilgili test çalışmalar sürüyor. Ancak kesin karar verilmiş değil.

Prof. Dr. Murat Akkaya, "Bizim tahminlerimize göre iki ay içerisinde bitebilir. Önemli olan tabii bu başlasın densin. Asıl konu o" dedi.

Son Kararı SGK Verecek
Bu konuda son kararı SGK verecek. Bu çalışmadaki en önemli konu uygulamanın devlete getireceği mali yük olacak.

Akdağ TRT'ye Konuştu
Konuya ilişkin TRT'ye konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "Eğer biraz mütevazi kazançlar noktasında dişhekimlerimiz belirli bir noktaya gelirse; SGK önümüzdeki bir dönemde bu hizmeti buralardan da almaya başlayabilir" dedi.

Serbest Diş Hekimlerinden Alınacak Hizmet Sınırlı Olacak
Son 5 yılda devlete ait hastanelerde diş doktoru sayısı 2.5 kat artarak 2 binden 6 bine ulaştı. Özel muayenehanelerdeki diş hekimlerinin işleri düştü. Ancak devlete olan yoğun talep sürüyor. Ancak anlaşma sağlansa bile serbest dişhekimlerinden alınan hizmetler sınırlı olacak.

Akdağ: "Ağız Sağlığını Koruyucu Tedavilerden Fark Alınmamalıdır"
Recep Akdağ, "Ağız ve diş konusundaki hijyeni artırıcı, teşvik edici, koruyucu meselelerle ilgili olarak vatandaştan fark alınmamalıdır. Ancak vatandaş dişine bakmadıkça, ihmal ettikçe ki proteze kadar gidebiliyor o zaman farklar biraz daha fazla alınmalıdır" dedi.

Tedavi Garantili Olacak

Devlete maliyetini azaltmak için önlemler de alınacak. Türk Dişhekimleri Birliği Başkanı Akkaya, "Garantiler var, denetim var. Mesela dolgular için ya da diğer yapacağımız hangi işlemleri alacaksak o işlemler için bir garanti verecek diş hekimleri" diye konuştu.

TRT Haber

Bu haber toplam 3219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim