• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Dişhekimlerinden protesto

Dişhekimlerinden protesto
Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Murat Akkaya ile meslek odalarının yöneticileri, sorunlarının dikkate alınması istemiyle Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak siyah çelenk bıraktı.

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) Genel Başkanı Murat Akkaya ile meslek odalarının yöneticileri, sorunlarının dikkate alınması istemiyle Sağlık Bakanlığı önünde basın açıklaması yaparak siyah çelenk bıraktı.

Murat Akkaya, yurt genelinde 33 meslek odasının başkan ve yöneticileriyle birlikte, diş hekimlerinin sorunlarını ve taleplerini dile getirmek amacıyla, TDB önünden Güvenpark'a ardından da Sağlık Bakanlığına yürüyerek, ayrı ayrı basın açıklaması yaptı.

TDB Genel Başkanı Akkaya, Güvenpark'ta yaptığı açıklamada, ağız ve diş sağlığı hizmetlerine daha uygun koşullarda ulaşılabilmesi için projeler hazırladıklarını belirtti. Projelerini 11 Ekim 2008'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiklerini, Başbakan Erdoğan'ın da "muayenehaneler de ülkemizin kaynaklarıdır, yararlanılması gerekir. Vatandaşın ayağına hizmet götürülmesi bizim hizmet anlayışımızla örtüşmektedir" şeklinde bir değerlendirme yaptığını ifade eden Akkaya, şunları kaydetti:

"Değerlendirmeden sonra, ilgili kamu kurumlarıyla çalışmalar başlamıştır. Son olarak 30 Eylül 2009'da muayenehanelerden hizmet alımının başlayabileceği açıklaması üzerine çalışmalar hızlandırılmış ve tamamlanma noktasına gelmiştir. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, ekonomik gerekçeler gösterilerek şimdilik projenin hayata geçirilemeyeceği yönündeki açıklamasını 3 Eylülde basından öğrendik.

Hükümetin, hizmet alımından vazgeçmiş olması, bizlere inandırıcı gelmemektedir. AKP iktidarı tercihini, sosyal devletten yana kullanmamıştır.

Diş hekimleri olarak halkımızın genelde sağlık, özelde ağız-diş sağlığı hakkı için bir yandan diyalog kapısını açık tutarken, bir yandan da doğrularımızı halkımızla paylaşmaya her ortamda devam edeceğiz."

Akkaya, Sağlık Bakanlığı önünde yaptığı açıklamada da sorunların konunun muhatabı olan sivil toplum kuruluşlarının onayı alınmadan çözümlenmemesi gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın diş hekimlerinin taleplerini dikkate almasını isteyen Akkaya, şöyle devam etti:

"Asgari muayene ve tedavi ücret tarifesini 2007'den bu yana onaylamayarak, diş hekimlerinin emeklerinin çalınmasına neden göz yumdunuz?

Diş hekimliğinden uzmanlık konusunda, TDB'nin bilimsel kuruluşlarla birlikte çalışma yapması için verdiğiniz sözünüzde neden durmadınız?

Ağız Diş Sağlığı Merkezleri'ne atamaları kadrolu değil de 4/B'ye göre yaparak meslektaşlarımızı köleleştirmeye neden devam ediyorsunuz?

Fakülte sayısının kontenjanlarının ve işsiz diş hekimi sayısının artırılması yerine neden mevcut diş hekimlerinin ve yaptıkları yatırımların verimli kullanılması politikalarını benimsemiyorsunuz?"

Açıklamaların ardından diş hekimleri "Demokrasi Aşısı" yazılı beyaz kartondan yapılmış şırıngaları ve siyah kartondan yapılmış muayenehane anahtarlarını ve siyah çelengi Sağlık Bakanlığı önüne bıraktı.

Time Türk

Bu haber toplam 3693 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim