• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Diyabet Alanında Öncü Çalışmaları Olan Dr. Ralph Defronzo İstanbul’a Geliyor

Diyabet Alanında Öncü Çalışmaları Olan Dr. Ralph Defronzo İstanbul’a Geliyor
Bilim dünyasında diyabet araştırmalarında öncü çalışmaları olan Dr. Ralph A. DeFronzo 6 Kasım'da İstanbul Atlas Üniversitesi'ne geliyor.

Bilim dünyasında diyabet araştırmalarında öncü çalışmaları olan Dr. Ralph A. DeFronzo 6 Kasım'da İstanbul Atlas Üniversitesi'ne geliyor. Sağlık alanında çalışan tüm akademisyenlerle ve öğrencilerle bir araya gelecek olan Dr. DeFronzo Tip 2 Diyabetin Patofizyolojisi ve Tedavisi konusunda konferans verecek.

1988 yılından beri Teksas Üniversitesinde Diyabet Kürsü Başkanlığı görevini sürdüren, Yale Üniversitesi ve Harvard Üniversitesi'nden mezun olan Dr. Ralph A. DeFronzo'nun diyabet araştırmalarında eşsiz özverisi ve öncü çalışmaları 50 yılı aşkın süredir devam etmektedir. Özellikle Tip 2 diyabetin tanımlayıcı özelliği olan insülin direncine yönelik çığır açan araştırmaları diyabet alanında büyük öneme sahiptir.

Dr. Ralph A. DeFronzo'nun böbreklerdeki glikozun yeniden emilimini hedef alan yenilikçi bir diyabet tedavisi yaklaşımı, sadece diyabet yönetiminde devrim oluşturmakla kalmamış, aynı zamanda dapagliflozin, empagliflozin ve canagliflozin gibi yaygın olarak kullanılan ilaçların geliştirilmesine de öncülük etmiştir.

Yenilikçi ve dünya çapında önemli araştırmalara sahip Dr. Ralph A. DeFronzo'nun bilime sunduğu önemli katkılar nedeniyle İstanbul Atlas Üniversitesi Oditoryumunun ismi üniversite tarafından 6 Kasım'da gerçekleştirilecek tören ile "Dr. Ralph A. DeFronzo Oditoryumu" olarak adlandırılacak. Tören sonrasında "Tip 2 Diyabetin Patofizyolojisi ve Tedavisi" isimli konferans ile konuyla ilgilenen tüm katılımcılara bilgilendirme yapılacak.

Özellikle diyabet alanında çalışan tüm sağlık çalışanlarının ve öğrencilerin yoğun ilgi göstereceği etkinlik ücretsiz olacak ve Dr. DeFronzo'nun bilgilerinden yararlanmak isteyen herkese açık olacak.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim