• BIST 9524.59
  • Altın 2491.238
  • Dolar 32.5412
  • Euro 34.7057
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Diyabetli sayısı iki katına çıkacak

Diyabetli sayısı iki katına çıkacak
Diyabet ilaçları konusunda dünyanın önde gelen firmalarından olan Novo Nordisk Dünya Başkan Yardımcısı Mike Doustdar, diyabetle ilgili Türkiye'nin risklerine dikkat çekti.

Hacer BOYACIOĞLU

Türkiye'deki 7.2 milyon olan diyabetli sayısının önlem alınmazsa 20 yılda iki katına çıkacağını kaydeden Doustdar, "Oysa insülin ve tablet tedavisinin günlük tedavi maliyeti bir kahve zincirinden alacağınız bir kahveden daha ucuz" dedi. Doustdar, enjeksiyondan korkan hastalar için ağızdan alınan insülin üzerinde çalıştıklarını da açıkladı. Doustdar, şu çarpıcı tespitleri paylaştı:

KÜRESEL BİR KRİZ

Diyabet dünya çapında en yaygın hastalık. Yıllık maliyeti 612 milyar dolar. 387 milyon hasta var. Bu da bu konunun bir kriz olduğunu gösteriyor. Her 7 saniyede bir kişi diyabet ve diyabetin yol açtığı hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor. İki tip diyabet söz konusu. Hareketsiz yaşam, obezite ve yaşlanma gibi nedenlerden dolayı ortaya çıkan tip 2 diyabet çok yaygın. Hastaların yüzde 95'i tip 2 diyabet. Bu hastalıkta hızlı tedavi sürecine geçilmezse komplikasyonlar yaşanıyor ve ölüme kadar süreç ilerleyebiliyor. Diyabetle ilgili yanlış algılar var ve uzmanlar çok bilinçli değil. Bu işin bir finansal boyutu, bir de toplumsal boyutu var. Sadece Türkiye'de sağlık harcamalarının yüzde 24'ü diyabetten kaynaklanıyor. Dünyada 5 milyon, Türkiye'de 60 bin kişi her yıl diyabetin neden olduğu hastalıklardan dolayı hayatını kaybediyor."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3723 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim