• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

Diyaliz hastaları telekardiyogram tetkikleri hakkında duyuru

Diyaliz hastaları telekardiyogram tetkikleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Diyaliz hastaları telekardiyogram tetkikleri hakkında duyuru yayımlandı.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı: 56733164-204.99 - E3661    28/12/2020
Konu: Diyaliz Hastaları Telekardiyogram Tetkikleri

DAĞITIM YERLERİNE

Bilindiği üzere; Koronavirüs salgınının görüldüğü andan itibaren, Bakanlığımız tarafından Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda; salgının/bulaşın toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir.

Diyaliz Merkezleri Hakkında Yönetmeliğin Hastaların tıbbi takibi başlıklı27 nci maddesi hükmü gereği diyaliz merkezleri diyaliz hastalarına Yönetmeliğin ekinde (Ek-3 ) altı ayda bir yapılması gereken labaratuvar tetkikleri içinde yer alan telekardiyogram tetkikini yaptırmakla yükümlüdür.

Ancak; Covid -19 pandemisi nedeniyle diyaliz merkezlerinde tedavi olan diyaliz hastalarının Ocak 2021’de yapılması gereken telekardiogram çekimlerinin ertelenmesi talebi Diyaliz Bilimsel Danışma Komisyonunca değerlendirilmiş olup, “COVID-19 pandemisi nedeniyle hastanelerin artan iş yükü ve hemodiyaliz hastalarının telekardiyografi çekilmesi amacıyla hastanelere taşınarak orada COVID-19 maruziyet riski dikkate alındığında, Ocak ayında yapılacak telekardiyografi çekim işlemlerinin bu yıla has iptal edilmesine, bu dönemde telekardiyografi çekimi yapılamayan tüm hastaların volüm yüklenmeleri, hipertansiyon ve kalp yetersizliği gibi semptomlar açısından klinik olarak yakın takip edilmesi ve gerektiğinde bu hastaların hastaneye yönlendirilmesi kaydıyla uygun olacağı” hususunda görüş birliğine varmıştır.

Bu minvalde; Covid -19 pandemisi nedeniyle diyaliz merkezlerinde tedavi olan diyaliz hastalarının Ocak 2021’de yapılması gereken telekardiyogram çekimlerinin iptal edilmesi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

 

Prof. Dr. Ahmet TEKİN
Bakan a.
Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü

Dağıtım:
- 81 İl Valiliği (İl Sağlık Müdürlüğü)

Yazının aslı için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8856 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim