• BIST 9530.47
  • Altın 2477.626
  • Dolar 32.4651
  • Euro 34.7882
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Diyaliz Makinesinden Çıkıp Havuza Giriyorlar

Diyaliz Makinesinden Çıkıp Havuza Giriyorlar
Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan diyaliz merkezi, 5 yıldızlı her şey dahil otelleri aratmayan konforu ile diyaliz hastalarının hem tedavi olmalarını hem de tatil yapmalarını sağlıyor. Sigorta ve emekli sandığına bağlı hastaların ücretsiz yararlanabildi

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan diyaliz merkezi, 5 yıldızlı her şey dahil otelleri aratmayan konforu ile diyaliz hastalarının hem tedavi olmalarını hem de tatil yapmalarını sağlıyor. Sigorta ve emekli sandığına bağlı hastaların ücretsiz yararlanabildikleri bu tesiste, hastalar diyaliz makinesinden çıktıktan sonra havuza girebiliyor.

Lobi bölümünde diyaliz makinesine bağlı hastaları görünceye kadar kimse bu otelin bir sağlık merkezi olduğuna inanmıyor. Bir sağlık merkezi düşünün ki, içerisinde yüzme havuzu, şezlongları, odalarında kliması, televizyonu ve buzdolabı bulunsun. Fethiye'de 1 yıl önce faaliyete geçen Can Diyaliz Merkezi bu imkanları hastalarına sunuyor. Türkiye'nin değişik bölgelerinden insanlar burada 5 yıldızlı otel konforunda her şey dahil imkanıyla tatil yapıyor. Her hastanın kendine özel odası, odasının içinde sıcak suyundan fön makinesine kadar her ayrıntı bulunuyor. Hastalar 4 saat bağlı kaldıkları diyaliz makinesinden çıkar çıkmaz bahçede bulunan yüzme havuzunda stres atıp, güneşlenebiliyor. Hatta diyaliz makinesinde bulundukları zaman içerisinde yine sağlık merkezi tarafından verilen bilgisayarlarla internete giriyor, uydu yayın televizyonlarını izleyebiliyorlar.

Amaçlarının insanların psikolojik olarak rahatlamasını sağlamak olduğunu belirten Fethiye Can Diyaliz Merkezi sahibi Uz. Dr. Serdar Şahinoğlu, bu şekilde tedaviden daha iyi verim aldıklarını anlattı. Diyaliz hastalarının normal insanlar gibi tatil yapamadıklarına değinen, kurdukları tesisler bu hastalara tatil yapma imkanı verdiklerini anlattı. Böbrek hastalarının hayata pozitif bakmalarını sağlamak için her şeyi yaptıklarını bunun için de oda sayısını 45'den 80'e çıkardıklarını anlatan Şahinoğlu, "Yerli hastalarımız da var ama onlar sadece günlük gelip gidiyorlar. Otel ve konaklama imkanını dışarıdan gelen insanlara uyguluyoruz. Burada kendilerini çok daha iyi hissediyorlar. Hafta sonlarında gezi ve tekne turu hazırlıyoruz. İnsanlar çok daha mutlu oluyorlar." dedi.

Bir tatil köyünü aratmayan diyaliz merkezine gelmek için herhangi özel bir şart olmadığını, diyaliz hastası olan herkesin buraya gelebildiğini kaydeden Serdar Şahinoğlu şöyle konuştu: "Tedavi seansları haftada 3 gündür. Bu günlerde hastalarımız 4 saat boyunca diyaliz makinesine bağlı olarak tedavi alırlar. Kalan zamanlarında da tatil yaparak vakit geçiriyorlar. Hastalardan herhangi bir ücret almıyoruz. Konaklama, sabah öğle akşam yemekleri dahil veriliyor. Onları otobüs garajından alıp odalarına yerleştiriyoruz. Biz sadece devletin belirlediği miktarları alıyoruz."

27 yıldır diyaliz hastası olan Şenol Gülükoğlu, bu süre zarfında hiç tatil yapmadığını söylüyor. 3 hafta önce geldiği diyaliz merkezi sayesinde 27 yıllık özlemine son verip havuza girdiğini belirten Gülükoğlu, "5 yıldızlı otelde bedava tedavi oluyor hem de tatil yapıyoruz." dedi. Şenol Gülükoğlu'nun eşi Suzan Gülükoğlu ise eşinin hastalık nedeniyle yürüyemediğini belirtirken duyduğu memnuniyeti dile getirirken bir başka hasta Trabzonlu Aysel Çelik ise, 1 yıldır Fethiye'ye geldiğini belirterek "Sağlıklı insanlar gibi güzel hayat standartlarından faydalanıyoruz. Burada denize giriyoruz, havuza giriyoruz. Burada eş dost oluşturup aile ortamı kuruyoruz." diye konuştu.

Bu haber toplam 7727 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim