• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Diyaliz merkezlerinden yaz tatili promosyonu

Diyaliz merkezlerinden yaz tatili promosyonu
Başta Antalya ve Bodrum olmak üzere Türkiye'deki birçok diyaliz merkezi, yaz boyunca ağırlayacakları hastalara hem tedavi, hem de tatil imkanı sunuyor. Bu turistik tedavi, büyük ilgi görüyor.....

Başta Antalya ve Bodrum olmak üzere Türkiye'deki birçok diyaliz merkezi, yaz boyunca ağırlayacakları hastalara hem tedavi, hem de tatil imkanı sunuyor. Bu turistik tedavi, büyük ilgi görüyor.....

Diyaliz merkezleri hasta çekebilmek için tatil promosyonu veriyor. Antalya, Bodrum, Marmaris gibi turistlik bölgelerde diyalize girmek için çağrılan hastaların tüm konaklama giderleri ve tatil masrafları buralardaki diyaliz merkezleri tarafından karşılanıyor.

REKABET ÇOK BÜYÜK!
Türkiye'de 45 bin diyaliz hastası ve 750 de diyaliz merkezi var. Tüm diyaliz giderleri Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Türkiye için diyaliz merkezlerinin sayısı fazla olduğundan, hasta çekebilmek için kıyasıya bir rekabet yaşanıyor. Tatil yörelerindeki merkezler hastaları çekebilmek için tatil promosyonu veriyor. Alanya, Belek, Marmaris, Milas, Fethiye ve Datça gibi tatil yörelerinde açılan merkezlerde, diyaliz hastaları ücretsiz tatil yapma olanağı buluyor. Merkezler hastaların tüm konaklama giderlerini karşılıyor, turlar, geziler düzenliyor. Hatta 'mavi yolculuk' organizasyonları bile yapılıyor. Tatil fırsatlarından yerli turistler kadar yabancı turistler de faydalanıyor. Yabancı turistler için özel olarak açılan diyaliz merkezleri var. Yurtdışından her yıl binlerce böbrek hastası; tatil yapmak ve tedavi görmek için Antalya ve Bodrum'a geliyor.

ANTALYA GÖZDE!
Antalya, dünyanın dört bir yanından gelen böbrek hastalarına şifa dağıtıyor. Başta Almanya olmak üzere Japonya, Singapur, İsveç, Norveç, Amerika, Rusya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve diğer birçok ülkeden böbrek hastaları Antalya'ya akın ediyor. Bodrum ise; yabancı ve yerli diyaliz hastası turistlerin, tatil için ikinci tercihi konumunda. Bodrum'da bir süre önce diyaliz hizmetlerinin genişletilmesi sayesinde; artık daha çok sayıda yerli ve yabancı diyaliz hastası tatil, konaklama ve 'mavi yolculuk' gibi turistik programlarla birleşik bir tür sağlık turizmi hizmeti alabiliyor.

HAFTADA 12 SAAT TEDAVİ
Öte yandan, tatillerini memleketlerinde geçirmek isteyen diyaliz hastaları için de birçok alternatif var. Sinop, Çanakkale, Edirne ve Adapazarı gibi diğer birçok ildeki diyaliz merkezleri, evlerinin yakınında tatil yapmak isteyenler için ideal. Diyalize böbrek yetersizliği olan hastalar giriyor. Böbrekleri görevlerini yapmadığı için vücuttaki su ve atık maddeler filtre edilerek, vücuttan diyaliz makinesi tarafından uzaklaştırılıyor. Diyalize giren hastalar haftada 3 gün, tam 4 saat boyunca bu makineye bağlanıyor.

Bu haber toplam 2178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim