• BIST 9693.46
  • Altın 2508.517
  • Dolar 32.5733
  • Euro 34.7678
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde doktor açığına tepki!

Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde doktor açığına tepki!
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde hasta sayısının çokluğuna rağmen 18 doktorun çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdi.

Doktor açığına tepki!

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde hasta sayısının çokluğuna rağmen 18 doktorun çalışmasına vatandaşlar tepki gösterdi. 

Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde, Sağlık Bakanlığı'nın norm kadrosuna göre 46 doktorun görev yapması gerekirken, 18 doktorun görev yapmasına ilçe halkı tepki gösterdi. 

Salih Toy adlı vatandaş, hastanede 1 yıldan bu yana doktor sıkıntısı yaşandığını söyledi. 

Hastalarını doktor olmadığı için Batman ve Diyarbakır'a götürmek zorunda kaldıklarını belirten Toy, "İki haftadan beri üroloji doktoru olmadığı için hastamı Batman'a götürmek zorunda kalıyorum. Bu da benim için külfetli oluyor" dedi. 

Dr. Yusuf Azizoğlu Silvan Devlet Hastane Yöneticisi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Eşref Araç da, hastanelerinde hekim eksiği nedeniyle istedikleri hizmeti veremediklerini söyledi. 

Dr. Araç, "Hastanemize günde bin 100 civarında hasta geliyor. Bunlardan 300-400 tanesi acil ünitesinde tedavi altına alınırken, geriye kalan hastalara ise kliniklerde görev yapan doktorlar hastalara hizmet veriyor. Ancak Sağlık Bakanlığı'mızm belirlemiş olduğu 46 norm kadroya rağmen şu anda hastanemizde 18 hekim görev yapmaktadır. Bunlardan en çok eksikliğini hissettiğimiz çocuk doktoru, dahiliye, göz, eyin ve sinir cerrahi, anesteziyoloji ve reanimasyon, ortopedi ve travnatoloji acil ihtiyacımız var. Bu bölümlerle ilgili gelen hastalarımız hekim olmadığı için genelde başka illere tedavi olmaya gidiyorlar. Silvan mecburi hizmet bölgesi kapsamında yer aldığı için görev sürelerini tamamlayan hekimler başka yerlere tayin isteyip giderken, yerine başka doktor gelmeyince kadroları boş kalıyor. Böylece hastanemizde de hekim eksikliğine yol açıyor. Bu eksikliklerin gidermesi için, burada görev yapan doktorlara teşvik primlerinin verilmesi gerekiyor. Böylece hastanedeki kadro yetersizliği de gidermiş olur. Biz hastane yöneticileri olarak vatandaşlarımızı mağdur olmamaları için elimizde gelen çabayı sarf ediyoruz" diye konuştu. Dr. Araç, Silvan'daki yeni hastanenin proje aşamasında olduğunu, çalışmaların devam etiğini sözlerine ekledi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7302 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim