• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 19 °C

Diyarbakır'da açılan özel hastane 450 kişiye istihdam sağlayacak

Diyarbakır'da açılan özel hastane 450 kişiye istihdam sağlayacak
Diyarbakır'da hizmete giren özel hastanenin 450 kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.

Diyarbakır Yenişehir ilçesinde bir süre önce hizmete giren hastanenin bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan hastanenin tıbbı direktörü uzman doktor Hıdır Sarı, Diyarbakır'da sağlık alanında önemli bir yatırıma imza attıklarını söyledi.

1999 yılından bu yana faaliyet gösteren ve merkezi Diyarbakır'da bulunan Bower şirketler grubunun Avrupa, Asya ve yurt içinde 81 ilde kurduğu dağıtım ağı ile gayrimenkul ve bilişim sektörlerinde yatırımları bulunduğunu belirten Sarı, grubun sağlık sektöründe kentte yatırım yaptığını dile getirdi.

Sarı, merkez Yenişehir ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu ve özel sigortalar ile anlaşmalı tam teşekküllü olarak açılan hastane sayesinde hastaların başka illere gitmeden bulundukları ilde tedavi imkanına sahip olacağını, bölge illerinden gelen hastaların da tedavi imkanına ulaşacağını aktardı.

- "Sağlığa katkı sunmayı hedefliyoruz"

Komşu ülkelerden de kente tedavi amaçlı gelen hastaların olduğuna işaret eden Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır'ın sağlık alanında önemli bir üs olması noktasında katkımız olduğu için mutluyuz. Sağlıklı bir toplumda iş, güç kaybı olmaz ve üretime katkı olur. Bu durumda ülkenin kalkınmasına yarar sağlanır. Toplumun sağlığına katkı sunmayı hedefliyoruz. Temel değerlerimiz, insancıl bir bakış açısıyla gelen hasta ve yakınlarına şefkatle, ilgiyle ve bilimsel olarak dünya standartlarında hizmet vermektir."

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sarı, hastanenin maliyetinin 15 milyon avro olduğunu ve şu an 200 personelin çalıştığını, tüm birimlerin hizmete girmesiyle bu sayının 450'ye ulaşacağını aktardı.

Sarı, "Hastanemiz, ruhsatında 30 farklı branş, 66 hekim kadrosu ve 159 yatak kapasitesi ile bu özelliklere sahip ilimizdeki tek özel hastanedir. Bu altyapı ile ilimize, bölge illerine ve sağlık turizmi kapsamında komşu ülkelere hizmet vererek, yakın bölgemiz için sağlık hizmetinin kolay erişilebilir olmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Toplantıya, hastanenin idari hizmetler müdürü Gülistan Arslan, hemşirelik hizmetleri müdürü Hicran Arslan ve kalite yönetim direktörü Eda Koyun da katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11249 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim