• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

Diyarbakır'da açılan ünitede ileri derece cerrahi gerektiren diş tedavileri yapılıyor

Diyarbakır'da açılan ünitede ileri derece cerrahi gerektiren diş tedavileri yapılıyor
Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi (DÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi bünyesinde açılan üniteyle özellikle çocuk ve engellilerin ileri derece cerrahi gerektiren diş tedavilerinin yerinde yapılması sağlandı.

DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Gülsün: "Bizim için öncelikli olan çocuk ve engelli hastalarımız var. Kendimize ait yerimiz olmadığı için daha çok batı illerine gidiyorlardı. Amacımız bu hastalarımızın bölgemizde tedavi görmeleriydi. Ünite ile bunu sağladık"

DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi bünyesinde Genel Anestezi Ünitesi ve Yataklı Servis yaklaşık 3 ay önce hizmete girdi.

Ünite sayesinde hastaların ileri derece cerrahi gerektiren tüm çene yüz bölgesi kırıkları, tümör ve geniş yayılım gösteren kist ameliyatları, lokal anesteziyle tedavisi mümkün olmayan diş çekimi, dolgu ve kanal tedavileri yapılıyor.

- Öncelik çocuk ve engelli hastalar

DÜ Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Gülsün, AA muhabirine, hastanelerinin sadece Diyarbakır değil, bölge illerine de hizmet verdiğini anlattı.

Yaklaşık 3 önce açılan ünitede hastaların tedavisinin yapıldığını ifade eden Gülsün, şöyle konuştu:

"Bizim için öncelikli olan çocuk ve engelli hastalarımız var. Kendimize ait yerimiz olmadığı için daha çok batı illerine gidiyorlardı. Bu konuda çok mağdur olduklarının farkındaydık. Amacımız bu hastalarımızın bölgemizde tedavi görmeleriydi. Ünite ile bunu sağladık. Şu an yoğun bir talep var çünkü burada tüm işlemler illeri cerrahi olarak yapılıyor. Bölgede kendine ait ameliyathanesi olan ilk fakültesi hastanesiyiz. Bu bizim için gurur verici."

Gülsün, "Vatandaşlarımızı başka şehirlere gitmelerine gerek kalmadan hastanemizde tedavi etmekten mutluluk duyarız. Tedavi için hastalarımızı bekliyoruz." dedi.

Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Utku Nezih Yılmaz ise ünite sayesinde hastaların batı illerine sevkinin önüne geçildiğini, bölgeye hitap edecek şekilde sağlık hizmeti sunulduğunu söyledi.

4 yaşındaki oğlunun tedavisi için hastaneye başvuran anne Tuba Barca ise çocuğunun çenesinde kemik tümörü bulunduğunu, tedavisinin ileri derece cerrahi müdahale gerektirdiğini dile getirdi.

Bu tedavinin Diyarbakır'da yapıldığını öğrenince mutlu olduklarını ifade eden Barca, "Doktorlarla konuştuk, yer ayarladık, İstanbul'a gidecektik. Sonra burada yapıldığını öğrendik. Çok mutlu oldum. Çocuğum burada ameliyat oldu. Şimdi sağlığı iyi. Teşekkür ederiz." diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2212 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim