• BIST 8745.7
  • Altın 2240.672
  • Dolar 32.3333
  • Euro 35.1603
  • Ankara 5 °C
  • İstanbul 10 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 10 °C

Diyarbakır'da düğün sektörü işletmecileri, aşı farkındalığı oluşturmak için beste yaptırdı

Diyarbakır'da düğün sektörü işletmecileri, aşı farkındalığı oluşturmak için beste yaptırdı
Diyarbakır'da düğün sektörü işletmecileri, "Aşıları yapalım, sağlıklı yaşayalım" isimli beste ile toplumsal bağışıklığın artırılması konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

"Aşıları yapalım, sağlıklı yaşayalım" adlı beste, kentte tüm düğün salonlarındaki müzisyenlere dağıtıldı.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, son bir haftada vaka sayısı en çok artan ve tek doz aşı yapılanların oranının en az olduğu iller arasında bulunan Diyarbakır'da, aşılama oranının artırılması için başlatılan çalışmalara bir destek de düğün sektörü işletmecilerinden geldi.

Diyarbakır Düğün Sektörü İşletmecileri Derneği (DÜSİD), "Aşıları yapalım, sağlıklı yaşayalım" isminde beste yapıp, kentte bulunan tüm düğün salonlarındaki müzisyenlere dağıttı.

Düğün salonlarında sahne alan müzisyenler tarafından seslendirilen beste ile vatandaşlara aşı çağrısında bulunuluyor.

Dernek başkanı Murat Kaçar, AA muhabirine, Diyarbakır'da son dönemde vaka sayısının artması ve aşı yapılanların oranının az olması nedeniyle düğün salonlarına gelen vatandaşları aşı olmaya teşvik etmek istediklerini söyledi.

Kentteki müzisyenlerden bir şarkı yapmalarını, klip çekmelerini istediklerini dile getiren Kaçar, salgının yayılmasının önlenmesi için müzisyenlerin "Aşıları yapalım, sağlıklı yaşayalım" adlı beste yaptıklarını belirtti.

- "İnsanları aşı olmaya teşvik ediyoruz"

Kaçar, vaka sayısındaki artışın önüne geçmek, aşılamayı artırmak için dernek olarak üzerlerine düşeni yapmak istediklerini aktararak, "Düğün salonuna maskesiz girilmemesi, düğün esnasında maskenin takılı olması, masalar ve sandalyeler arasında mesafe bırakılması, müzisyenler tarafından 5-10 dakikada bir yapılacak anonslarla bu tedbirleri geliştirme noktasında karar aldık." dedi.

İnsanları aşı olmaya duyarlı hale getirmek için de bir şarkı yapılması ve klip çekilmesi noktasında taleplerinin olduğunu ve bunu gerçekleştirdiklerini anlatan Kaçar, "Bu şarkı bütün düğün salonlarında çalınarak, sürekli söyleniyor. İnsanları, açıkçası aşı olmaya teşvik ediyoruz. Aşı hayat kurtarır. Diyarbakır'da vaka sayılarının artmasını istemeyiz. İnsanlarımızın sağlıklı ve huzurlu şekilde yaşamasını isteriz." diye konuştu.

Kaçar, düğün salonlarına gelen vatandaşların da bu uygulamadan memnun kaldıklarını belirterek, "Tedbirlerimizi aldığımız oranda, aşımızı yaptığımızda eski günlerdeki gibi yine halaylarımızı çekeceğimiz, sevdiklerimize sarılacağımız mutlu günlerimiz olacaktır." ifadesini kullandı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 754 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim