• BIST 10158.63
  • Altın 2465.335
  • Dolar 32.2115
  • Euro 35.0457
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 24 °C

Diyarbakır'da öğretmenevinde Kovid-19 aşı uygulama noktaları oluşturuldu

Diyarbakır'da öğretmenevinde Kovid-19 aşı uygulama noktaları oluşturuldu
Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Eğitim-Bir-Sen, Eğitim-Sen ve Türk-Eğitim-Sen iş birliğiyle, eğitim camiasının aşılanması için öğretmenevinde Kovid-19 aşı uygulama noktaları oluşturuldu.

Vali Münir Karaloğlu: "Aşı problemini çözmeden Kovid-19 ile mücadeleyi tam yapabilme şansımız yok. Öğretmenlerimizin bu işe destek vererek topluma rehber olması çok önemli"

Vali Münir Karaloğlu, aşı uygulama noktasını ziyaretinde, Türkiye'de ciddi bir aşı seferberliği başlatıldığını, Sağlık Bakanlığı ile sağlık çalışanlarının, çok kısa sürede 18 yaş üzerindeki nüfusun tamamının aşılanması konusunda büyük çabası olduğunu söyledi.

Kentte de 1 milyon 121 bin vatandaşı aşılamayı hedeflediklerini bildiren Karaloğlu, "Maalesef Diyarbakır'da toplam aşılanması gereken nüfusta şu an yüzde 32'deyiz." dedi.

Bu sayının mutlaka yukarı çekilmesi gerektiğini belirten Karaloğlu, şöyle devam etti:

"Aşı problemini çözmeden Kovid-19 ile mücadeleyi tam yapabilme şansımız yok. Bunu dünya gördü. Öğretmenler Türkiye'de en erken grupta yer alıyordu. Diyarbakır'da aşılama oranına baktığımızda öğretmenlerde de yüzde 32'deyiz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve sendikaların iş birliğiyle öğretmen ve eğitim camiamız, kentteki aşılama kampanyasına bugün destek veriyor. Öğretmenlerimizin sağlığı bizim için çok değerli. Öğretmenlerimizin bu işe destek vererek topluma rehber olması çok önemli."

Karaloğlu, "Hergün bir yakınımızı salgın dolayısıyla kaybediyoruz. Bunun şakası yok. Dünya aşıya ulaşmak için mücadele verirken, ülkemizde 18 yaşın üzerindeki vatandaşların tamamını aşılayacak gücümüz var. Bu ülkemiz için büyük bir zenginlik ve imkandır." ifadelerini kullandı.

Kentte 18 yaş üzerindeki her vatandaşın ayağına gittiklerini, şehrin muhtelif yerlerinde aşılama noktaları kurduklarını anlatan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Vatandaşların, sağlık çalışanlarımızın fedakarca çalışmasına destek vermesini arzu ediyoruz. Hep birlikte bu mücadeleyi kazanacağız. Toplumun bir kesiminin hassasiyet göstermesi yetmiyor. Hep birlikte hassasiyet göstererek birbirimizi koruyalım. Yoksa aşı olmayanlar hastalığa yakalanacak. Bu şekilde bu süreci kıramayız. Onun için aşı konusunda herkesin hassas davranması lazım."

Daha sonra, 4 aşı uygulama noktasında, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, sendika yöneticileri ve öğretmenler aşılarını oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 970 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim