• BIST 15062.65
  • Altın 6834.04
  • Dolar 45.3684
  • Euro 53.393
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Diyetisyen randevusu hayatını kurtardı: Erken evrede meme kanseri tespit edildi

Diyetisyen randevusu hayatını kurtardı: Erken evrede meme kanseri tespit edildi
Bursa’da diyetisyen hizmeti almak için başvuran kadın, doktorunun yönlendirmesiyle yaptırdığı mamografi sayesinde meme kanserini erken evrede öğrendi.

Bursa’da yaşayan Yasemin Çelik, geçen yıl ağustos ayında diyetisyen hizmeti almak için Osmangazi Sağlıklı Hayat Merkezi’ne başvurdu. Burada görevli Dr. Büşra Kaba’nın yönlendirmesiyle Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’e giderek mamografi çektirdi.

Yapılan tarama sonucunda Çelik’e birinci evre meme kanseri teşhisi konuldu. Erken teşhis sayesinde vakit kaybetmeden tedavi sürecine başlanan Çelik’in tedavisi sürüyor.

Erken teşhis hayatını değiştirdi

Yaşadığı süreci anlatan Çelik, doktorunun tavsiyesi üzerine mamografi yaptırdığını belirterek, “Sonuçlar çıktığında birinci evre meme kanseri teşhisi konuldu. Şu anda tedavim devam ediyor.” dedi.

KETEM ve Sağlıklı Hayat Merkezi çalışanlarına teşekkür eden Çelik, yönlendirme olmasaydı hastalığın ilerleyebileceğini ifade etti.

“Erken teşhis hayat kurtarır” diyen Çelik, herkesin korkmadan tarama yaptırması gerektiğini vurguladı.

“Vaktim yok demeyin”

Hastayı taramaya yönlendiren Dr. Büşra Kaba ise Çelik’in diyetisyen randevusu için merkeze başvurduğunu ve rutin olarak kanser taramaları hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

Hastanın KETEM’e yönlendirilmesi sonrası erken evre kanser tespit edildiğini belirten Kaba, vatandaşlara çağrıda bulundu.

Kaba, “‘Şikayetim yok’ ya da ‘vaktim yok’ diyerek kanser taramalarını ihmal etmeyin. Bu işlemler çok zaman almıyor. Erken teşhis gerçekten hayat kurtarıyor.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların en yakın Sağlıklı Hayat Merkezleri ve KETEM’lere başvurarak düzenli taramalarını yaptırmaları gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16245 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    12345
    Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim