• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Doğal Yollarla Öksürük Nasıl Geçer?

Doğal Yollarla Öksürük Nasıl Geçer?
Akciğerlerdeki havanın, solunum organlarının kasılması ve zorlanmasıyla, ağızdan gürültüyle çıkmasına öksürük denir.

Bademcik iltihabı, grip, aşırı sigara içmek, balgam, soğuk içecekler yüzünden göğsü üşütmek, boğmaca, astım gibi nedenlerden dolayı öksürüyor olabilirsiniz. Mevsim geçişleri ve soğuk havalar grip olmamıza ve öksürmemize neden olur. Bazen öksürük çok can sıkıcı bir hal alır ve geçmek bilmez. Soğuk algınlığı veya kuru öksürük için mutfağınızda pratik hazırlayabileceğiniz karışımlar size iyi gelebilir. Öncelikle bulunduğunuz odayı havalandırmak ve nemlendirmek gereklidir. Biraz sonra sizlere vereceğimiz tarifleri uyguladınız ve tavsiyeleri yerine getirdiniz ama hala öksürüğünüz geçmediyse mutlaka bir doktora görünün. Uzman bir hekim tarafından öksürüğün nedeni bulunup araştırılması gerekir.

Öksürük solunum yollarını temizlemeye yarayan refleks bir harekettir. Solunum yollarına girebilecek yabancı cisim, hava kirliliği, birikmiş mukus öksürük tarafından temizlenir. Hava yollarına giren tahriş edici beyindeki öksürük merkezine hemen sinyal gönderir, sinyal göğüs kaslarına aktarılır ve kişi öksürerek solunum yolunu temizler. Genel itibariyle iki çeşit öksürük vardır. Kuru öksürük ve enfeksiyondan meydana gelen öksürük. Kuru öksürük sigara, duman, toz, tahriş edicilerden meydana gelir ve ortam temizlenip havalandırılırsa durum ortadan kalkar. Üst solunum yolu enfeksiyonları burun akıntısı, hapşırma ve öksürme gibi etkiler gösterebilir ve hekime başvurulmalıdır. Enfeksiyondan meydana gelen öksürük mukus ve balgamı dışarı atmak içindir.

Sıcak İçecekler

Öksürüğün bir nedeni de boğazın irrite yani tahriş olmasıdır. Çorba, karabiber çayı, nane veya limon çayı, zencefil çayı nefes yollarına açar ve mukusu uzaklaştırarak öksürüğü keser.

Karabiber Çayı

En etkili balgam sökücülerin başında karabiber çayı gelir. Bir çay kaşığı taze çekilmiş karabibere, iki yemek kaşığı bal ilave edip bir fincana kaynar su ekleyin ve on beş dakika demleyin.

Kekik-Bal Çayı

Üst solunum yolu enfeksiyonları ve bronşitten ileri gelen öksürükleri geçirmek için kullanılır. Kekik yaprağı ve balı karıştırarak sıcak su ile demleme yapın. Kekik yaprağı öksürük için doğal bir ilaçtır.

Ilık Süt-Bal

Boğazdaki gıcık ve öksürüğü ılık süt ve bal karışımı alır. Bir su bardağı ılık süte iki yemek kaşığı bal katın.

Badem Portakal Suyu

Bademleri küçük parçalar haline getirin ve soğuk olmayan portakal suyu ile karıştırın. Öksürüğünüze çok iyi gelecektir.

Nane-Kekik-Papatya-Ihlamur-Hatmi Çayı

Nane, kekik, papatya, ıhlamur, hatmi yapraklarını ince kıyın ve havanda döverek toz haline getirin. Bir fincan sıcak suda bir çay kaşığı karışımı demleyin. Bir sabah bir akşam olmak üzere günde iki defa birer fincan için.

Siyah Turp-Bal

Bir siyah turpu mikserden geçirin, tülbent yardımı ile suyunu sıkın alın. Bir su bardağı siyah turp suyuna bir çorba kaşığı doğal bal ilave edin. Karışımı sabah akşam olmak üzere günde iki defa için. Öksürük için etkili yöntemlerden biridir.

· Bir elmanın kabuğunu soyun içine bir iki elma çekirdeği, bir iki yaprak ıhlamur, bir iki tarçın kabuğu, bir dilimde limon atarak kaynatın. Süzdükten sonra bal ilavesi ile için.

· Bir tatlı kaşığı doğal bala zencefil karıştırıp macun yapın yiyebilir veya buna sıcak su ilavesi ile içebilirsiniz.

· İki tatlı kaşığı dut pekmezine karabiber karıştırıp macun haline getirin günde iki kaşık yiyebilirsiniz.

· Sıcak süt içine bir çay kaşığı karabiber bir çay kaşığı bal ilavesi yaparak içebilirsiniz.

· Elma ve ayva kabuklarını soyun, tarçın, zencefil, ıhlamur ve limon ile kaynatarak içebilirsiniz.

· Bir soğanı kıyın iki çorba kaşığı bal ilave edip yarım saat bekleyin. Günde iki kaşık için.

· Yarım bardak ılık suya bir çorba kaşığı tuz ilave ederek günde iki defa gargara yapın.

Sağlık ve sağlıklı yaşama dair tüm detaylar kadin.com’da. Öksürüğe iyi gelecek doğal çözümler için tıklayın.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8624 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim