• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

Doğal Yollarla Selülit Tedavisi Bu Sitede

Doğal Yollarla Selülit Tedavisi Bu Sitede
Kıvrımlı görünüme sahip selülit, cildinizin bağ dokusundaki sancılı modüllerle kendisini göstermektedir. Kadınların %80’inde görülen selülit problemleri üç aşamada bir gelişimle ortaya çıkmaktadır.

Kadınları yakından ilgilendiren doğal yollarla selülit tedavisi ile ilgili merak ettiğiniz ne varsa sizlere sitemizde sunmaya çalışıyoruz. Teknolojik gelişimin yanı sıra sağlık alanındaki yenilikleri göz önünde bulundurduğumuzda, selülit ve benzeri birçok sorunun farklı birçok tedavi seçeneği olduğunu da bilmeniz gerekiyor. Son zamanlarda selülit konusunda bir artış gözlemlense de bunun sizleri korkutmamasına özen göstermelisiniz. Selülit sorunu için en sağlık ve doğal tedavi yöntemlerine kolaylıkla ulaşabileceksiniz.

Selülit Nedir?

Kıvrımlı görünüme sahip selülit, cildinizin bağ dokusundaki sancılı modüllerle kendisini göstermektedir. Kadınların %80’inde görülen selülit problemleri üç aşamada bir gelişimle ortaya çıkmaktadır. İlk aşamada dolaşım bozukluğuna bağlı olarak damarlardan çıkan suların dokulara karşı duyarlı ve acılı olduğu bilinmektedir. Selülit sorunlarının ikinci aşamasında ise ödemin fazlalaşması mümkün olacaktır. Son aşamada ise, dokularda biriken tuz, su ve yağ moleküllerinin organizma tarafından işlevsizliği ve kullanılamaz hale geldiği görülür. Genel olarak vücudun göbek bölgelerin, kolların üst kısımlarında, kalça, diz yanları ve bacak bölgelerinde sıklıkla ortaya çıkmaktadır.

Selülitin Nedenleri

Psikolojik faktörlerin yanı sıra hareketsiz yaşam, alkol, sigara, kahve, kola ve beslenme alışkanlıklarındaki düzensizlik, bağ dokularında zayıflık, kan dolaşımı ve hormon bozuklukları selülite neden olan unsurlar arasında yer almaktadır. Aynı zamanda, genetik faktörlerin etkili olduğunu da eklememiz gerekiyor.

Selülitten Kurtulmak İçin Hareketler

Egzersiz konusunda selülit problemlerinin büyük ve oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Çömelme hareketi ile egzersizlerinize başlayabilir ve 5 hafta içerisinde memnun olacağınız sonuçlara tanık olabilirsiniz. Kadınlarda selülit problemini aşmak için egzersiz hareketlerini not etmeli ve düzenli bir spor programı oluşturmalısınız. Toplu hareketlerle ayaklarınızı kalçanız hizasında açmaya özen göstermeli ve bu esnada hem sırtınızın, hem de omzunuzun dik olmasına dikkat etmelisiniz. Bir top yardımı ile dizlerinizi bükebilir ve eğilebilirsiniz. Dambıl pozisyonunda yere inip kalkarak egzersizlerinizi belirli aralık ve düzende yapabilirsiniz. Daha sonrasında yere yüz üstü uzanarak avucunuzun yere temas etmesi şartıyla ellerinizi zemine koymalısınız. Paralel bir şekilde ellerinizi kaldırmalı ve vücudunuzu geriye doğru çekmelisiniz. Egzersiz hareketlerinizin zamanlaması ve miktarı hakkında sağlık uzmanlarından ve profesyonel sporcu çalışanlarından yardım almayı ihmal etmeyin.

Selülit Ve Evreleri

3 evre olarak bilinen selülit sürecinin, teşhis kriterleri sonucunda hastalarda değişkenlik gösterebileceğini söylemeliyiz. Peki, selülit evreleri kaça ayrılır ve ne olmaktadır?

  • 1.evrenin selülit oluşuma dayandığını belirtmeliyiz. Bu süreçte yatarken ya da ayaktayken görüntü konusunda herhangi bir sorun olmadığı bilinmektedir. Ancak, dokunun sıkıştırılması ya da benzeri durumlarda kendisini göstermektedir.
  • 2.evrede selülit probleminin ayakta iken belirgin şekilde deforme olduğunu söylemeliyiz. Yatıldığında selülit görülmemekte ve ayakta iken ortaya çıkmaktadır.
  • 3.evrenin selülit oluşumunu tamamladığını ve ilerlediğini, hem ayakta, hem de yatakta net bir şekilde kendisini gösterdiğini eklemeliyiz. Düzensiz yağ birikimlerinin bir sonucu olarak ağrılı semptomlar vermesi de muhtemeldir.

Selülit Oluşumunun Önüne Geçmek İçin Ne Yapmalı?

Selülit başlangıcını iyi kestirmeli ve gerekli önlemleri almalısınız. Selülitten korunmak adına gün içerisinde en az 1,5 litre su tüketimine özen gösterin. Vücudunuzda birikecek toksinleri atmalı ve kan dolaşımı bozukluklarını önlemelisiniz. Bunun en büyük gereksinimi ise sporla sağlanmakta ve alanınız doğrultusunda bir branşla sağlığınızı korumalısınız. Jimnastik, tenis, yüzme ve yürüyüşlerin, Selülit nedenlerini ortadan kaldırabileceğini unutmamalısınız. Masaj ve egzersiz unsurlarını göz ardı etmemeli ve buz küpleri ile bedeninize masaj yaparak kısa süreler içerisinde selülite dair tüm izleri ortadan kaldırabilirsiniz. Sağlıklı beslenme ve düzenli sporu hayatınızın merkezine koyabilir ve selülitten uzak sorunsuz bir yaşam kalitesine sahip olabilirsiniz.

Selülit Önleyici İçecek Ve Yiyecekler

Spor ve sağlıklı beslenmenin birbirinden kopmaz ikili oldukları herkes tarafından bilinmektedir. Hem vücut sağlığınızı korumak, hem de estetik bir görünüme kavuşmak istiyorsanız, kahve ve kafein içeriğine sahip içeceklerden uzak durmalı ve gün içerisinde en az 2 litre su içmelisiniz. Sebze ve meyve çeşitlerine yönelebilir ve yaşayabileceğiniz selülit sorunlarının önüne geçebilirsiniz. Yağ dokunuzda birikebilecek tuz miktarı sebebiyle, baharat ve benzeri gıdalardan uzak durmalısınız. Son olarak, mate çayı ve yeşil çayın dokusal ödemi azalttığı ve selülite karşı oldukça etkili bir ilaç olduğunu söylemeliyiz.

Selülit ile ilgili deha çok bilgiye selulit.org adresinden ulaşabilirsiniz.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4075 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim