• BIST 9524.59
  • Altın 2489.694
  • Dolar 32.4917
  • Euro 34.7623
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 23 °C

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 13 doktor istifa etti!

Doğu ve Güneydoğu  Anadolu bölgelerinde 13 doktor istifa etti!
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son aylarda artan terör olayları, sağlıkçıları ve sağlık hizmetlerinin sunumunu da etkiledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlarla Doğu ve Güneydoğu  Anadolu bölgelerinde inşa edilen hastaneler, son teknoloji cihazları, yoğun bakım  üniteleri, donanımı ve personel sayısıyla halka en iyi sağlık hizmetini sunmayı  amaçlıyor.

Bölge halkına şifa dağıtan hastaneler, yaşanan terör olayları  nedeniyle zaman zaman teröristlerin hedefi haline gelirken, sağlık çalışanlarına  yönelik eylemler de başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık personelini tedirgin  ediyor.

Son üç ayda 4 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği saldırlar  nedeniyle hayatlarından endişe duyan Hakkari ve ilçelerinde görevli doktorlardan  13'ü güvenlik gerekçesiyle görevlerinden istifa ederken, bazı doktorların rapor  alarak kentten ayrıldığı, çok sayıda sağlık çalışanının da tayin dilekçesi  verdiği öğrenildi.

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, Çözüm  Süreci ile huzurun hakim olduğu kente ilk kez çok sayıda doktor atandığını ancak  son dönemde artan terör olaylarının sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini  bildirdi. 
 
Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Ahmet Koç, AA muhabirine, bölgede  son zamanlarda yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle sağlık çalışanlarının tedirgin  olduğunu anlattı. 
 
Bölgede görev yapan ve mecburi hizmeti biten sağlık çalışanlarının  tayin talebinde bulunduğunu belirten Koç, şöyle konuştu:

"Mecburi hizmeti bitenler kentten gitmek için atama talebinde  bulunuyor. Tayini çıkmayan sağlık çalışanları arasında istifa edenler de var.  Doktorların büyük bir kısmı mecburi hizmetten dolayı kente geliyor ve bu hizmet  süresini tamamlamadan kentten ayrılamıyor. Bu sürede ancak istifa ederlerse  kentten ayrılabilirler. Sağlık çalışanlarımız ilçelerde, köylerde, ulaşım ve  hizmet olanaklarının kısıtlı olduğu yerlerde görev yaptıkları için sürenin  bitiminden hemen sonra gitmek istiyor. Son olaylar nedeniyle diğer kurumlarda  olduğu gibi sağlık çalışanlarında da büyük bir moral bozukluğu yaşanıyor." 

"Halk, doktorsuz kalmasın"

Yaşanan terör saldırıları nedeniyle ulaşım sıkıntısının yaşandığı  Çukurca ilçesinde Emir Şaban Mahallesi'nin muhtarı İlyas Güzel, "Yolların kapalı  olmasından dolayı doktorlarımız maalesef istifa edip gittiler. Çözüm Süreci  bittikten sonra durum bu hale geldi. Bir an önce sürecin yeniden başlamasını,  ilçemize doktorların gelmesini istiyoruz. Halkın doktorsuz kalmasını istemiyoruz" dedi. 

Hasta yakını Mehmet Baş da doktorların görevlerini bırakmasına  gönüllerinin razı olmadığını vurgulayarak, onların kentte kendilerini güvende  hissetmesi gerektiğini ifade etti. 

Doktorlara yönelik kentte yanlış bir davranış olmayacağına değinen  Baş, "Burada devletimiz var. Bazı doktorların tedirginliğini doğal karşılıyorum  ama istifa gerekçesi olarak görmüyorum. Türkiye'de misafirperverlik örneğinin en  yoğun olduğu yerlerden biri Hakkari'dir. Görevlerinin başına dönsünler. Doktorluk  için bu kadar emek vermişler" diye konuştu. 

"Çocuğumu doktora getirdim ama doktor bulamıyoruz" 

Dört doktorun istifa ettiği Şemdinli ilçesinde yaşayan Remzi Çelik de  olaylardan dolayı devlet hastanesinde görevli doktorların istifa ettiğine dikkati  çekerek, "Hastaneye geldim. Çocuğumu doktora getirdim ama maalesef doktor  bulamıyoruz. Doğum, çocuk ve dahiliye doktorumuz yok. Maalesef hastanede acilde  görevli doktordan başka doktor yok" ifadesini kullandı.

Sağlık çalışanları hedefte

Bölücü terör örgütünün temmuz ayından bu yana gerçekleştirdiği  saldırılarda, güvenlik güçlerinin yanı sıra vatandaşlar ve sağlık çalışanları da  hedef alındı.

PKK'lı teröristlerin son üç ayda sağlık çalışanlarını hedef alan  saldırıları şöyle:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 27 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin Garnizon  Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının  ardından çıkan çatışmada, aralarında Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli Eyüp  Ergen'in de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde eczacılık yapan eski AK Parti  Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, 31 Ağustos'ta iş yerinin önünde  uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 31 Ağustos'ta Toplum Sağlığı Sorumlu  Hekimi Abdullah Biroğul, yol kesen teröristler tarafından öldürüldü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, 25 Eylül'de PKK'lı teröristlerin  düzenlediği saldırıda yaralanan askerleri almak için görevlendirilen ambulansın  şoförü Şeyhmus Dursun, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim