• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 15 °C

Doğumda kafası kopan bebek yargıya taşındı

Doğumda kafası kopan bebek yargıya taşındı
Arjantin'de normal doğum sırasında rahim ağzına kafası sıkışan bebeğin başı vücudundan ayrıldı. Bebeklerinin parçalarını beyaz bir kutu içinde teslim alan aile, trajik olayı yargıya taşıdı.

 

Doğum sırasında kafası sıkışan ve başı vücudundan kopan bebeğin ailesi, gerçekleşen trajik olayı savcılığa bildirdi. Arjantin’de gerçekleşen olayın komplikasyon mu malpraktis mi olduğuna dair tartışmalar, ülkede büyük yankı uyandırdı.

Dün erken saatlerde doğum sancısı başlayan Reina Natalia Valazquez, ambulansla Juan Domingo Peron hastanesine götürüldü ve 22 haftalık bebeğin oldukça küçük olduğundan normal doğumla dünyaya gelebileceğine karar verildi. Dailymail’in haberine göre, normal doğumun gerçekleştiği sırada, rahim ağzına sıkışan bebeği başı vücudundan ayrılarak içeride kaldı.

“Sezaryen doğum yaptıracak kimsenin olmadığını söylediler”

Anne Valazquez: “Hastaneye vardığımda bebeğimin hayatta olduğundan eminim, çünkü doğuma alınmadan önce eko testinde oğlumun kalp atışlarını duymuştum. Suyum geldiğinde doktor beni doğum odasına aldı ve karnımı sert bir şekilde itmeye başladı, ancak o süre zarfında doğum öncesi sancım gelmiş gibi hissetmiyordum. Bu yüzden sezaryen yapmalarını istedim ama bana şu anda hastanede sezaryen doğum yaptıracak kimsenin olmadığını söylediler. Bebeğin kafası içeride kaldığında ise anında sezaryen doğum yaptıracak birini bulmuşlardı.” dedi.

Hastane yöneticisi Jose Fernandez, yaptığı açıklamada doğum ekibinin sezaryen doğumu kabul etmediklerini, çünkü anne Valazquez’in  rahim ağzı açıklığının 11 cm’e ulaştığını söyledi. Bebeğin ters pozisyonda geldiği bilgisini veren Fernandez, vücudun ilk olarak geldiğini ve baş çıkarken servikste meydana gelen bir kasılmanın bebeğin boynuna baskı uyguladığını ifade etti. Fernandez şöyle devam etti:

“Kadın doğum uzmanı, kafası servikse sıkışan bebeği kurtarması için başka bir doktoru çağırmış. Ancak sıkışmada zaten bir yırtılma gerçekleştiğinden, gelen uzman doktorun manevrasıyla birlikte kopma gerçekleşmiş. Bu olayın bir komplikasyon mu yoksa malpraktis mi olduğuna karar vermek hakimin görevi. Biz gereken işbirliğini gösteriyoruz.”

“Bebeğimizin parçaları beyaz bir kutu ile evimize gönderildi”

Sabah 4 civarında hastaneye ulaştıkları bilgisini veren baba Valazquez, 10 civarında eşinin doğuma alındığını ve kendisinin de çocuk bezi almak için hastaneden gönderildiğini söyledi. Valazquez, hastaneye geri döndüğünde doktorların elinde oğlunun başsız vücudunu gördüğünü ve eşinin bilinçsiz olduğunu ifade etti. Bir sonraki gün bebeğin vücudunu beyaz bir kutuda teslim alan aile, savcılığa başvurduğundan bebek üzerinde otopsi gerçekleştirildi. Olayla ilgili sorgulama devam ediyor.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3219 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim