• BIST 9774.19
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 18 °C

Doğu'nun en büyük hastanesi açılıyor

Doğu'nun en büyük hastanesi açılıyor
Erzurum'da, Sağlık Bakanlığınca yaptırılan Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Erzurum'da, Sağlık Bakanlığınca yaptırılan Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hastanesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

Çat yolu üzerinde, 2005 yılında, 128 bin 802 metre karesi kapalı alan olmak üzere toplam 150 bin 46 metrekare arsa üzerine kurulan hastanenin yapımı 2 yılda tamamlandı.

400 yatak kapasitesine sahip hastanenin, teknik ve fiziki altyapı olanaklarıyla bölgede sağlık alanında yaşanan birçok sıkıntıya çözüm olması bekleniyor. İhtiyaç halinde hastanenin yatak kapasitesinin artırılabileceği belirtiliyor. 

Bir sağlık kompleksi görünümündeki Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 167 metre boyu, 134 metre eniyle Türkiye'de tek parça olarak yapılan en büyük binaları arasında yer alıyor.

-KOLON TEMELİNE DEPREM İZOLATÖRÜ KONULAN İLK HASTANE-  

Hastanelerinde 14 genel, 1 acil, 5 günübirlik ve 1 yanık cerrahi ameliyathanesi olmak üzere, 21 ameliyathane bulunduğunu bildiren Erdoğan, ''hastanemizde, yanık tedavi ve diyaliz merkezleri, 1 cerrahi yoğun bakım, 1 genel yoğun bakım, 1 pediatrik yoğun bakım, 1 koroner yoğun bakım olmak üzere 5 yoğun bakım odası bulunuyor. Bu odalarda 48 hasta yatağı yer alıyor'' dedi.

Hastanede ayrıca Türkiye'de eksikliği büyük ölçüde hissedilen yanık merkezi başta olmak üzere, kalp–damar cerrahi, göğüs cerrahi, beyin cerrahi gibi 12 cerrahi servisin yer aldığını kaydeden Erdoğan, şu bilgileri verdi:

''Sadece cerrahi servislerde hastalara tahsis edilen yatak sayısı 268. Dahiliye, nöroloji, intaniye başta olmak üzere toplam 12 dahili servisin yer aldığı dahili branşlarda ise 233 hasta yatağı bulunuyor. Bu servislerde 2'şer adet tutuklu hasta odası ve kuduz karantina odaları yer alıyor.

Hastanemizde ayrıca 41 yatak kapasiteli 1 yeni doğan çocuk odası, 12 yatak kapasiteli 1 travma acil müşahede odası ve 10'ar yatak kapasiteli 1'er dahili acil bay ve bayan müşahede odası, 8 suit hasta odası, 179 tek kişilik hasta odası ve 115 adet de iki kişilik hasta odaları yer almaktadır. Hemodiyaliz ünitesinde ise toplam 5 odada 28 hastaya sağlık hizmeti sunulmaktadır.''

Hastanede, son teknoloji kullanılarak oluşturulan nükleer tıp ünitesinin yanı sıra 7 röntgen, 1 MR, 1 gama camera, 2 tomografi, 2 anjiyografi ünitesi ve vakumlu sistemle dizayn edilmiş kan merkezinin de hizmet verdiğini belirten Doç. Dr. Erdoğan, pozitif basınçlı HEPA filtreli komple klimatizasyon, hemşire çağrı, dahili kamera, kapalı devre televizyon ve radyo, yangın ihbar algılama ve hasta takip sistemleri bulunduğunu kaydetti.

-HELİKOPTER PİSTİ-

Doç. Dr. Erdoğan, Sağlık Bakanlığınca hava ambulans sistemi kurulması için başlatılan çalışmalar kapsamında, hastanelerine helikopter pisti yapıldığını söyledi.

Geçmişte, bölgenin coğrafi ve iklim koşulları nedeniyle zaman zaman hastaların hastaneye ulaştırılmasında sıkıntı yaşandığını ifade eden Erdoğan, hava ambulansı sayesinde de bu sıkıntının da giderilmiş olacağını vurguladı.

Erdoğan, 8 adet acil çıkış kapısı bulunan hastanelerinde, ayrıca 500'ü kapalı, 250'si açık, 630'u ise çevre otoparkı olmak üzere bin 380 araçlık otopark bulunduğunu kaydetti.

Doç. Dr. Erdoğan, hastanelerinde, hasta yakınları ve sağlık personeline yönelik hizmet veren birimler de bulunduğunu söyledi.

Hastanede, bir banka şubesi, pastane, kafeterya, kantin, market, kuaför ve anne oteli gibi hasta ve  yakınlarına hizmet sunacak sosyal tesislere de yer verildiğine işaret eden Erdoğan, ''hastanemizde, hasta ve hasta yakınlarının her türlü konfor ve güveni ön planda tutuluyor'' dedi.

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim