• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Doktor balıklar Fethiye'ye geldi turistlere masajla tedavi hizmeti başladı

Doktor balıklar Fethiye'ye geldi turistlere masajla tedavi hizmeti başladı
Dünyada sadece Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan ve sedef dâhil mantar ve egzama hastalıklarını iyileştirdiği tespit edilen Kangal Balığı, Fethiyelilerin ve turistlerin hizmetine girdi.

Latince ismi Garra Rufa olan balıklar el ve ayak uzmanlarının kontrolünde turistlere hem tedavi hem de masaj hizmeti sunuyor.

El ve ayaktaki ölü derileri yiyen balıklar ağızlarından salgıladıkları 'Diathanol' isimli salgı ile yaranın kapanmasını ve iyileşmesini sağlıyor. Fethiye'deki güzellik merkezinde su tankları içerisine konulan balıklar, yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor. İlçedeki bir güzellik merkezi tarafından getirilen balıklar, özellikle mantar, egzama ve sedef hastalarının büyük ilgisini görüyor. Kurulan ünitelerde balıklar gelen misafirlerin el ve ayaklarındaki ölü derileri yerken, müşterilere de farklı bir masaj keyfi sunuyor.

Kanguru Ayak Bakım ve Güzellik Salonu sahibi Mikail Erçelik, balıklara gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirirken, doktor balıklar hakkında bilgiler verdi. Erçelik, Latince ismi Garra Rufa olan ve dünyada sadece Sivas'ın Kangal ilçesinde bulunan balıkların, pek çok Avrupa ülkesinde doktorlar tarafından reçetelere dahil edildiğini aktardı.

Bu bağlamda Sivas'ta pek çok tedavi kaplıcası bulunduğunu ifade eden Mikail Erçelik, Fethiye'de balıkların hem tedavi hem de masaj unsuru olarak kullanıldığını açıkladı. Cilt hastalığı olanların yanı sıra özellikle yabancı turistlerin el ve ayaklarına masaj yapsınlar diye bu balıkları tercih ettiğini belirten Erçelik, "Sivas'ta büyük kaplıcalarda tedavi amaçlı kullanılan Kangal balıklarını biz şimdilik kurduğumuz ünitelerde tutuyoruz. İleride bunu bir kaplıca haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Cilt hastalığı çeken herkesi merkezimize bekliyoruz." dedi.

Şifa dağıttığı tespit edilince devlet koruması altına alan üretilmesi ve kaplıca dışına götürülmesi yasaklanan Kangal balıklarının bazı doktorlar tarafından yurt dışına çıkarıldığını söyleyen Mikail Erçelik, şimdi bu balıkların yurt dışından ithal edildiğini söyledi. Erçelik, balıklar sayesinde Avrupa'nın pek çok ülkesinde güzellik salonları, alternatif tıp merkezleri ve SPA merkezlerinde bu balıklarla hizmet verildiğine dikkat çekti.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9652 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim