• BIST 9524.59
  • Altın 2505.405
  • Dolar 32.5618
  • Euro 34.6475
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

‘Doktor medikal firma seçti’ iddiasına doktordan cevap

‘Doktor medikal firma seçti’ iddiasına doktordan cevap
Hakkari Devlet Hastanesinde görevli bir beyin cerrahının, tavsiye ettiği medikalciden malzeme almayan hastaya müdahaleyi reddederek Van’a sevk etmeye karar verdiği iddiasına doktordan yanıt geldi


Hakkari Devlet Hastanesinde Beyin Cerrahı olarak görev yapan Dr. Yunus Kaçar hakkında basında yer alan ‘medikal firma seçti’ iddialarıyla ilgili Medimagazin’e açıklamada bulundu.

‘’Hasta ve hasta yakınlarıyla maddi hiçbir konuda konuşmadım’’

Merdivenden düşün hastanın 21 Eylül tarihinde hastaneye başvurduğunu ifade eden Kaçar, ‘’Servikal tomografide boyunda kırık (C2 Tip 3 odontoid fraktürü) mevcuttu. Gerekli olan  Servikal Manyetik Rezonans(MR) ile Bilgisayarlı Tomografi(BT) anjio tetkiklerini yaptırdım.  Acil servise başvuran hasta beyin ve sinir cerrahisi servisine yatırılarak sıkı servikal kolar ile takip ve tedavisine başlandı. Tip 3 odontoid fraktürü ya sıkı servikal kolar ve immobilizasyon ile ya da servikal halo ile tedavi edilir. 

Yaşlı, kilolu, diyabeti ve hipertansiyonu olan hastanın immobilizasyonu morbiditeyi artıracağından servikal halo tedavisi düşünüldü.  Hastanın servikal halo malzeme isteği malzemeden sorumlu hastane müdürüne ilettikten sonra hasta ve hasta yakınlarına müdür ile iletişime geçmelerini istedim.  Ben sadece malzeme isteğini bundan sorumlu müdüre vermekle yükümlüyüm ve bunu yaptım. Hasta ve hasta yakınlarıyla maddi hiçbir konuda konuşmadım.’’ açıklamasında bulundu.

‘’Hasta yakınları beni tehdit etti’’

Hastane müdürü aracılığıyla medikal firma yetkilisinin hasta yakınları ile irtibata geçtiğini ifade eden Kaçar, ‘’Aile servikal haloyu kendileri temin etmek istediğini söyledi. Konu ve hasta ile ilgili başhekimizi bilgilendirdim. Malzeme geçikebileceği ve servikal fraktürün önemi açısından hastanın sevkinin uygun olacağı tarafıma bildirildi. Sevk için 112’yi aradık. Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Hastanesi kullanılacak malzeme hastaya özel temin edilecek bir ürün olmasına rağmen, malzeme olmamasını gerekçe göstererek hastayı kabul etmedi. 112 kayıtlarına göre Van ilinde sadece özel bir hastanenin hastayı kabul edebileceği bilgisi verildi.’’  dedi.

Hastanın eşinin Van’daki özel hastaneye sevki kabul etmediğini dile getiren Kaçar, “ Hasta yakını, ‘Ben eşimin o hastaneye gitmesini istemiyorum, yolda başına bir şey gelirse sorumlusu seni bilirim, ben o riski almıyorum, sen o riski alıyorsan bunun hesabını verirsin’ diyerek beni tehdit etti.’’ şeklinde konuştu.

Sonrasında hastanın gazeteci oğlunun kendisi ile telefonda konuşmak istediğini ifade eden Kaçar, hasta yakının kendisini Sağlık Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığına şikayet etmek ve haberlerine yapmakla tehdit ettiğini sözlerine ekledi.

Hastanın üçüncü basamak bir hastaneye sevkinin önemini hasta yakınlarına aktardığını ancak ikna edemediğini ifade eden Kaçar, hasta yakınları tarafından tehditlerin devam ettiğini söyledi.

Hasta yakınlarının dört gün sonra temin ettikleri medikal ürünün gelmesinden sonra hastanın Van Yüzüncü Yıl Hastanesine sevk edildiği bilgisini veren Kaçar,

‘’Hasta hastanemizde yattığı sürece tüm takip ve tedavileri düzenli olarak yapıldı. Ben tıbbi olarak hastaya öğrendiklerim dışında hiçbir müdahalede bulunmadım. Hastaya yaşanılan tehditler ve tartışmalarla ilgili tek kelime etmedim ve hastanın moralini sürekli yüksek tutmaya çalıştım. Sevk edildiği gece hastanın oğlu tarafından aranarak savcılığa suç duyurusunda bulunmamam, yoksa hakkımda haber yapacakları ile ilgili tehdit aldım. Ancak gazeteci oğlunun benim tehditler için savcılığa başvuracağımı öğrenmesi sonrasında intikam almak için adımı kişiliğimi ve onurumu zedeleyecek bu haberi yayınlamıştır. Haberlerde direkt olarak hedef gösterilmem hayatımla ilgili beni kaygılandırmaktadır.’’ dedi.

Kaçar, tehditlerle ilgili hastane başhekimi ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3296 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim