• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Doktor Mehmet Öz davayı kazandı!

Doktor Mehmet Öz davayı kazandı!
ABD'de yaşayan ünlü Kalp Cerrahı Mehmet Öz, Türkiye'de bir şirketin kullandığı www.dr.oz.com.tr adresini mahkeme yoluyla iptal ettirdi

Dünyaca ünlü Kalp Damar Cerrahı Dr. Mehmet Öz, Sağlık Market-Sağlık Ürünleri İthalat Pazarlama adlı şirket tarafından ‘www.dr.oz.com.tr’ adıyla alınıp kötü niyetli olarak kullandığını öne sürdüğü internet adresinin hükümsüzlüğüne ve iptaline karar verilmesi talebi mahkeme tarafından onaylandı.

Aziz Özen'in Hürriyet'teki haberine göre mahkeme, Dr. Öz’ü haklı bularak, internet adresinin hükümsüzlüğüne karar verdi. Avukatı aracılığı ile Anadolu Adalet Sarayı Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Dr. Mehmet Öz, kendisine ait olan “Dr. ÖZ” markasının gerçek, üstün ve öncelikli hak sahibinin kendisi olduğunu, davalı şirketin kötü niyetli olarak ‘www.dr.oz.com.tr’ adresini alarak kullandığını, tescilli şirket adına olan internet adresinin hükümsüzlüğüne ve iptaline karar verilmesini talep etti.

DAVANIN REDDİNİ İSTEDİ

Sağlık Market-Sağlık Ürünleri ithalat Pazarlama adlı şirket ise internet sitesinin tescilli olduğu şekliyle kullanıldığını, Dr. Mehmet Öz’ün isminin, görüntüsünün ya da tavsiyesinin bulunmadığını belirterek, davanın reddine karar verilmesini istedi. Anadolu Adalet Sarayı Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi, ‘Dr. ÖZ’ adlı markanın, Sağlık Market Sağlık Ürünleri İthalat Pazarlama adlı şirket tarafından haksız ve kötü niyetli olarak tescil ettirildiğini kaydetti.

ÜNLÜLERİN TESCİLİ OLMAZ

Mahkeme hâkimi kararında, “Markanın tanınmışlığına göre isim, soy isim birlikteliği yerine sadece tek bir ismin de bazı hallerde tescili engellenebilecektir. Bir ismin başkası tarafından tescil ettirilme girişiminin, markanın tanınmışlığından haksız yararlanma savunması dışında, bu ibarenin soy isim olması nedeniyle de tescile karşı çıkılması mümkündür. Benzer şekilde ünlü sporcuların, sinema oyuncularının, devlet adamlarının isimlerinin tescili de mümkün olmayacaktır. Başkasına ait isimlerin tescilinin bazı hallerde mümkün olup olmayacağı ise somut olayın  özelliklerine göre değerlendirme yapılması gerekecektir” dedi.

MAHKEME: EMY ÖDÜLÜ BİLE VAR

Mahkeme, “Doktor Mehmet Öz’ün, dünya genelinde yayın yapan pek çok dergi kapağında, “DR ÖZ/DR OZ” ibaresi ile yazılı medya tarafından ele alındığı, bunun dışında, “THE.OZ.SHOW” isimli tv programını yaptığı, en etkili yüz kişi arasına seçildiği belirtilen tv yayınından dolayı EMY ödülü olduğu, yerel bazda ulusal yayın yapan pek çok gazetede yayınının yapıldığı ve DR. ÖZ ismiyle tanındığı anlaşılmaktadır. Davacı, bir kısım sağlık malzemeleri ve tıbbi ürünler üzerinde belirtilen markayı fiilen kullanmaktadır” diyerek, davalı adına TPE (Türk Patent Enstitüsü) nezdinde tescilli 2010/09727 sayılı markanın hükümsüzlüğüne karar verdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4976 defa okunmuştur
Etiketler:

, , ,

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim