• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 28 °C
  • İzmir 25 °C

"Doktor önlüğü, insana ego ile karışık bir güç veriyor"

"Doktor önlüğü, insana ego ile karışık bir güç veriyor"
Sezin Akbaşoğulları ve Sinan Albayrak'ın rol aldığı 'Sen de Gitme' dizisi ilginç hayat hikâyelerini ve dramları ekranda buluşturuyor.


Sezin: Kiminle çalıştığım önemlidir. Çünkü kolektif iş yapıyoruz. İnandığım sürece her şeyi yaparım.

Sinan: Benim Türkan Şoray kuralları kıyaslamaya neden oluyor diğer oyuncularla. Benim bir yapım var, gerektiği kadar oyuncu değilim bu anlamda. Ne gerekiyorsa yapmak zorundadır oyuncu, ama bir seçim hakkı vardır. Ben başından yapmayacaklarımı söyledim, geldi yapmadım, eleştiri aldım. Benim oyunculuktan ziyade doğal halim ön planda kalıyor, oyunculuğu çok kullanamıyorum bu anlamda.

'Sen de gitme' diyebileceğiniz kimler var?

Sezin: Dostlarım vardır. O da iki kişidir. (Gülüşmeler) Ben gitmesini istemedikten sonra giden olmadı. Ama git demek zorunda olduklarım çok oldu.

Sinan: Abi artık şöyle diyorum, bir gün herkes gider, ben gidersem geriye hiçbir şey kalmaz. 'Gitme' diye eşime söylemek isterim. Buradan eşime sesleniyorum ama gidiyor. (Gülüşmeler)

Gidenin geri dönüşünde aynı hisler oluyor mu?

Sinan: Ne derece sevdiğine bağlı. Ama giden aynı hisle döner mi o önemli. En acısı ölüm ayrılığı. Biz ölüme tevekkülle yaklaşmayı öğrendik. Ben babam için henüz ağlayamadım. Onun sahip olduğu makamla ilgili huzur duyuyorum. Yaşayanın geri dönmesini sağlayamamak daha büyük acıdır.

***

doktor02.jpg

Gazze için yola çıkacak yeni filonun gitmesine karşıyım

Haziran ayında Gazze'ye yine gemi gidecek. İlk gemide yer almıştın, tekrar gitmeyi düşünüyor musunuz Sinan Bey?

Sezin: O gemi gitmesin istiyorum ben. Çünkü daha önce gitti ve güzel şeyler olmadı.

Sinan: Çok güzel şeyler oldu. Ortadoğu'daki bütün bu hareketlenmenin tetikleyicisi olarak kabul ediliyor o gemi. Bu yeni çıkacak filonun gitmesine karşıyım açıkçası. Çünkü Filistin'de Hamas ile El-Fetih birleştiler. Dünya nezdinde de Obama'nın açıklamaları da bir sinyal. Yeni filonun yola çıkması Filistin'in yapmak istediği politikaya darbe vuracaktır inancını taşıyorum. Bu ilk gidişten çok farklı. İlk gidişin en büyük nedeni İsrail'in Gazze'ye büyük bir saldırı hazırlığı vardı. Dünyanın gözü Gazze'ye çevrilsin ve İsrail bu saldırıyı gerçekleştiremesin. O yüzden apar topar çıktı o gemi.

Sezin: Ülkemizde bir Kürt savaşı, eğitim sorunlarımız varken buraya gemi gitmesini anlamıyorum.

Sinan: Ayrıldığımız noktaya da geldik. (Gülüşmeler) Oraya da mı gemi gönderelim? Afrika'daki kabile savaşlarına parmak basmaya çalışan kabilelerle ilgilenen gönüllüler gittiği zaman alkışlıyoruz. Bu sınır tanımamakla ilgili. Ama dediğin gibi buraya da ilgi göstermek gerekir.

Sezin: Ama çatışma çıktı orada. Taraf'ta giden birinin röportajını okudum, böyle bir çatışmaya hazır bir haleti ruhiyede olduğunu hissettim. Bana tuhaf geldi şahsen.

Sinan: Doğru söylüyor. Gemide çatışmaya meyilli insanlar belirlendi ve olası bir müdahalede o insanların dışarı çıkmaması sağlandı. Ama indirme olmadan helikopterden açılan ateşlerle ölümler oldu ve büyük bir öfke oldu gemide. O öfkeyi engellemek için bile çok çağrı yapıldı gemide. Gazeteciler bile bizden daha canhıraş şekilde savundular yaşananları görünce. Bizim beklediğimiz pervanenin vurulması ve bizi limana çekmeleriydi. Biz görsel bir efekt sunacaktık sadece, yeleğimizle, maskelerimizle.

Sezin: Maske ve yelekle niye görsel efekt sunuluyor?

Sinan: Yelek dediğim turuncu can yelekleri ve gaz maskeleri...

Sezin: Haaa, öyle bir anlattın ki avcı gibi göründü birden. (Gülüşmeler)

Sinan: Akın Birdal vurulduğu zaman ben de oradaydım. Ona ilk kan verenlerden biriyimdir. Güzelliğine inandığım bir insanın yanında bulundum. Dünyanın neresinde olursa olsun bu insanlar koşarım. Orada bir polis geldi ve "Ben seni 1 Mayıs yürüyüşünden de hatırlıyorum" dedi. Hiç 1 Mayıs'a katılmamıştım, çok utandım ve ilk 1 Mayıs yürüyüşüne katıldım abi. (Gülüşmeler)

H. SALİH ZENGİN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12021 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim